MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA Katica sa 76 godina radi špagu, a Ivan sa 94 violinu svira kao mladić

Odlukom Glavne skupštine Ujedinjenih naroda posljednjih dvadeset osam godina 1. listopada obilježava se kao Dan starijih osoba. Ove godine Matica umirovljeničkih udruga Virovitičko podravske županije cjelodnevnim se aktivnostima uključila u obilježavanje spomenutog dana. U dopodnevnim satima ispred Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici, uz pomoć Virovitičko podravske županije, djelatnice Doma zdravlja VPŽ starijim osobama mjerile su krvni tlak i razinu šećera u krvi. Mjerenju je pristupilo stotinjak zainteresiranih. Popodne je održana Sjednica Izvršnog odbora Matice umirovljeničkih udruga VPŽ na kojoj je napravljen osvrt na aktivnosti u godini koja je pri kraju i usvojen plan rada za iduću godinu.

unnamed 8

U večernjim satima u virovitičkoj Knjižnici i čitaonici otvorena je prigodna izložba umirovljeničkih radova: slika, vezenih tkanina, oslikanih boca, goblena oslikanih jaja. Uz izložbu održan je prigodni program u kojemu je sudjelovao niz raznovrsnih izvođača od Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika općine Pitomača, pjesnikinja i pjesnika, glazbenog sastava, violinista Ivana Kovačevića, koji se sa svojih 94 godine ne odvaja od svog instrumenta u čije tajne ga je, kao dječaka uveo najpoznatiji virovitički glazbeni pedagog Jan Vlašimsky.

IMG 4106 Custom

Grupa Katice Kovačević pokazala je da se i u zlatnim godinama mogu napraviti špaga i svijeća, što je često problem i mladim osobama. Prigodni program u prepunoj knjižnici su pratili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, koji su pozdravili sve prisutne te pročelnica ureda župana Jasna Abramović i predsjednik Matice umirovljenika Virovitičko-podravske županije Stjepan Virag.

Župan Andrović je podijelio medalje najboljim sudionicima brzopoteznog turnira u šahu. Zlato je osvojio Zvonko Požežanac, srebrni je bio Franjo Knežević dok je do bronce došla jedina žena na turniru Snježana Brkić, inače svi troje članovi šahovskog kluba Virovitica. Program je šarmantno vodio Trpimir Markotić. Nakon programa nastavljeno je druženje uz glazbu i čašicu razgovora. (www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”482811″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content