MJESEC HRVATSKE KNJIGE Učenici Područne škole Donji Meljani posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina

Učenici Područne škole Donji Meljani, Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, posjetili su u srijedu, povodom Mjeseca hrvatske knjige 2018., Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina u pratnji učiteljica Martine Grgurić i Nikoline Popović.

Knjižničarka ih je upoznala sa službama i uslugama knjižnice, načinom posuđivanja knjiga i provela kroz knjižnični prostor. Učenici su se zatim smjestili na odjel za djecu i mladež gdje je priređena pričaonica i čitanje odlomaka iz knjiga određenih za sudjelovanje u Naconalnom kvizu za poticanje čitanja 2018.

PA170018

Tema Mjeseca hrvatske knjige 2018. posvećene je kulturnoj baštini te je knjižničarka s učenicima razgovarala o glagoljici, simbolu izvornosti hrvatske kulture. U tome je pomogla knjižica s otiskom glagoljskog pisma koji svojom veličinom, jednostavnošću i praktičnim pristupom pridonosi boljem i svrsishodnijem prezentiranju glagoljjice kao pisma. Učenici su zatim sami ispisivali i uz pomoć mašte ukrašavali znakove glagoljskog pisma. Prvi razredi dobili su besplatno članstvo u narednih godinu dana. (www.icv.hr, adf; GKiČ Slatina; ak)
[g-gallery gid=”486230″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content