Održana početna konferencija projekta ”Za život kakav zaslužuju”

U zgradi nevladinih udruga, prostorijama Crvenog križa Slatina, održana je početna konferencija projekta ”Život kakav zaslužuju”. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu Programa zapošljavanja žena ”Zaželi” prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.1.1.05.0262. Ukupna vrijednost projekta (ukupni prihvatljivi troškovi) iznosi 3.580.607,80 kuna, a projekt je napisan u suradnji s ugovornim partnerom Razvojnom agencijom VPŽ VIDRA.

Korisnik bespovratnih sredstava je Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo CK Slatina, a partneri u projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina, Grad Slatina, Općina Voćin, Općina Sopje, Općina Nova Bukovica i Općina Mikleuš.

Na početku konferencije nazočnima su se pozdravnim riječima obratili partneri u projektu ”Život kakav zaslužuju”, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović, zamjenik načelnika Općine Nova Bukovica Tomislav Dereš, zamjenik načelnika Općine Voćin Roko Perić, u ima Grada Slatine Krunoslav Šarabok, pročelnik u Uredu gradonačelnika, te Ivona Balić ispred Centra za socijalnu skrb Slatina i koordinatorica projekta Andreja Jurčavić.

Nakon pozdravnih govora partnera, ravnatelj Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić predstavio je projekt ”Život kakav zaslužuju”.

– Kroz ovaj projekt, u konačnici, zaposlit ćemo 20 žena na 24 mjeseca i koordinatora na 30 mjeseci za pružanje usluge pomoći u kući za 120 starih, nemoćnih i bolesnih korisnika. Također, svaki korisnik će kroz sva 24 mjeseca dobivati higijenski paket u vrijednosti do 200 kuna. Osim minimalne prosječne plaće u Hrvatskoj, djelatnice će dobiti u svakoj godini do 2.500 kuna regresa i božićnice, 600 kuna putnih troškova kroz 16 mjeseci rada, te bicikl i mobitel na korištenje tijekom rada – rekao je ravnatelj slatinskog Crvenog križa Vladimir Jelenčić.

Projekt ”Zaželi-program zapošljavanja žena” u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. (www.icv.hr, adf: foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”483248″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content