OPĆINA MIKLEUŠ Slavonskom pjesmom i plesom proslavili Dan općine

- PROMO -

Kulturno–umjetničko društvo Mikleuš i ove je godine, po treći puta, u sklopu obilježavanja Dana općine, svojim sumještanima, a posebno općini kao čestitku za njen dan, priredila smotru folklora pod nazivom ”Pjesmom i plesom u jesen”. Na smotri je sudjelovalo 6 kulturno-umjetničkih društava i to: KUD Čačinci, KUD Brezovica, KUD “Zagorci” Beljevina, KUD “Matija Gubec” Donji Miholjac, KUD “Berda” Brestovac i domaćin, KUD Mikleuš. Smotri je nazočio zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, a istu je službeno otvorio načelnik općine Mikleuš Milan Dundović.

-Ne možemo dobiti ljepšu čestitku za naš Dan općine i stoga se od srca zahvaljujem našem kulturno-umjetničkom društvu na sjajnoj organizaciji, svima koji su na bilo koji način pridonijeli i pomogli pripremi ove manifestacije i posebno hvala svim sudionicima i gostima koji su svojim dolaskom uveličali ovu našu smotru – rekao je Dundović. Domaćin KUD Mikleuš predstavio se s tri folklorne sekcije s kojima radi, dječjom, mladom i odraslom, a najveći pljesak pokupila je ona najmlađa.

-Moram reći da jako puno radimo, doista se trudimo da to naše društvo pokaže svoj kraj u najboljem mogućem svjetlu. Trenutno u društvo imamo 55 članova u tri uzrasta i tamburaški sastav. Koreograf i mentor je prof. Đuro Beg i za ovu prigodu nam je pripremio novu koreografiju ”Pjesme i plesovi Podravine” koju smo premijerno izveli. Hvala svim društvima koja su nam došla, gostima i uzvanicima, nadam se da je svima bilo lijepo u našem Mikleušu – rekla je voditeljica KUD-a Mikleuš Jadranka Grabar. Manifestacija je završila druženjem za društva i goste uz nastup tamburaša KUD-a Mikleuš.

-Lijepo je doći na ovakve događaje koji čuvaju narodnu baštinu našeg kraja. Svaka pohvala KUD-u i općini Mikleuš koji neumorno čuvaju to naše bogatstvo. Posebno sam sretan što djeca i mladi uživaju u folkloru i slavonskoj pjesmi. Županija naravno itekako podržava ovakve događaje i uvijek smo na raspolaganju, kako društvima tako i ovakvim manifestacijama – zaključio je zamjenik župana VPŽ Marijo Klement. (www.icv.hr, vg; Foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”483933″]

Povezane vijesti

Skip to content