PITOMAČA – VIROVITICA 0:1 Bijeg Duvnjaka i kilerski instinkt Horačeka obilježili županijski derbi

Danas (subota) je odigran županijski derbi 10. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u kojem su nogometaši Pitomače ugostili Viroviticu.

Pitomačani su u ovu utakmicu ušli sa porazom i dva neriješena ishoda u posljednje tri utakmice dok su gosti skupili tri uzastopna poraza pa je ova utakmica za obje ekipe bila “biti ili ne biti”.

Na samom otvaranju utakmice Pitomača je stvorila opasnu šansu. Igrala se 5. minuta kada je Begović iskosa poslao neugodnu loptu u gostujući šesnaesterac. Škaro je mogao “pitati” gostujućeg vratara Buđaka u koju stranu da opali, ali odlučio se po sredini što je Buđak fantastično obranio. Tu nije bio kraj. Odbijena lopta ponovno se odbila do Škare koji opet nije pucao “najbolje”, a udarac je još jednom sjajno obranio gostujući vratar. Domaći navijači hvatali su se za glavu, a s tribina se čulo: “ovo je bilo teže promašiti nego zabiti”.

IMG 7056 Custom

U prvom poluvremenu čvrsta igra s obje strane, nekoliko grubih starteva, ali do 37. minute ništa konkretno, mreže su mirovale. S nekoliko ubačaja probali su Prlić i Begović, ali gostujuća obrana uspješno je odradila posao.

U 37. minuti gosti su pripremili odličnu akciju. Iskusni Crvenka loptu je gurnuo prema Suvajcu, koji odličnim proigravanjem u prostor pronalazi Duvnjaka. Nekoliko puta prije tog nije bilo uspjeha, ali ovoga puta Duvnjak je “naštimao” nogu i centrirao pred gostujućeg vratara Zdelara. U gužvi se najbolje snašao mladi virovitički napadač Horaček i postigao pogodak, za koji se kasnije ispostavilo da je bio i pobjednički.

Na predah se otišlo rezultatom 0:1.

U drugom dijelu obje ekipe su stvorile više prilika i nekoliko konkretnih šansi, ali lopta nije htjela u gol.

Za Pitomaču je Škaro imao još jednu vrlo dobru šansu, ali nije uspio zabiti. Nekoliko udaraca sa dvadesetak metara bez većih problema obranio je Buđak. Desetak minuta prije kraja utakmice Pintarić je izbio sam pred gostujuća vrata i pokušao lijevom nogom, ali i taj je pokušaj završio u rukama danas nesavladivog vratara Virovitice.

IMG 7142 Custom

Ekipa s Vegeške također je imala odličnih pokušaja. Crvenka je u nekoliko navrata slao dubinske lopte, a jedna takva izbacila je domaću obranu i umalo završila pogotkom. Gostujući napadač Horaček i domaći vratar Zdelar krenuli su prema lopti u punom trku, ali pitomački čuvar mreže bio je malo brži i otklonio opasnost.

Sličan scenarij 15-ak minuta prije kraja. Ovoga puta Suvajac je proigrao Horačeka koji je izbio pred Zdelara, ali zakašnjela reakcija omogućila je domaćem vrataru novu obranu. Odbijena lopta pogodila je vratnicu, a od svega samo korner.

Domaći trener Bosilkovski odlučio je zaigrati sredinom drugog dijela i iskustvom napraviti prevagu, ali nije išlo.

Gostujući strateg Spudić igrao je od prve minute i svojim iskustvom uvelike pomogao u kombinatorici Virovitice.

IMG 7057 Custom

-Prije svega, čestitam domaćinima na gostoprimstvu i odlično odigranoj utakmici. Kao što sam rekao i u najavi, utakmica je bila čvrsta i teška. Pitomača je ekipa sa puno iskusnih igrača, međutim naša mladost, borbenost i upornost je došla do izražaja. Na kraju 0:1, potpuno zasluženo. Na početku utakmice naš vratar Buđak spasio nas je obranom u dvije opasne šanse Pitomače i održao nas na životu. Na kraju smo eto pobijedili i okrećemo se sljedećem kolu – zadovoljan je pobjedom bio S. Spudić.

Vidjeli smo i jedan crveni karton u gostujućim redovima, a zaradio ga je danas vrlo borbeni Mrazović. Nakon već jednog žutog kartona Mrazović je bio prisiljen na oštar start kojeg je sudac sankcionirao drugim žutim kartonom i isključenjem.

Teško je izdvajati pojedince u ovoj utakmici, ali u domaćim redovima uz standardno dobrog Begovića svojom se borbenošću istaknuo Paradinović koji je nagrađen žutim kartonom, dok je u gostujućim redovima vrlo smireno i tehnički fantastično posao odradio Reščić, gotovo bez izgubljenog duela u 90 minuta igre.

Iako malobrojni, podršku Virovitičanima pružili su i navijači “Građani”, koji su danas bili najglasniji i nisu se “gasili” do zadnjeg sučevog zvižduka.

IMG 7191 Custom

Virovitica je ovom pobjedom prekinula crni niz i sretna se vratila na Vegešku dok će Pitomača za nove bodove priliku tražiti u sljedećem kolu.

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”487926″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content