Područna škola u Bakiću bit će 31. nova škola na području Županije izgrađena u posljednjih 10 godina

Vrijedni radnici tvrtke Građevinarstvo Horvat neumorno rade na izgradnji nove Područne škole u Bakiću koja se nalazi pri OŠ Eugena Kumičića Slatina. Nakon što su srušili staru i derutnu školu, koja je bila sagrađena 1907. godine, pripremaju se za postavljanje krovišta. Izgradnja nove Područne škole u Bakiću vrijedna je 1.435.161,88 kuna (400.000 kuna izdvaja Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova, Grad Slatina 300.000 kuna, a ostatak Virovitičko-podravska županija nap.a.).

igor bakic
Foto: K. Toplak

Radovi su počeli u lipnju ove godine kada je položen temeljni kamen i kada su na prigodnoj svečanosti uz, između ostalih, nazočnost župana Igora Androvića, bili gotovo svi roditelji 30 djece koja gravitiraju pri školi u Bakiću.

skola bakic 2
Foto: K. Toplak

Kada se izgradi nova područna škola u Bakiću bit će to 31. nova školska zgrada koja je izgrađena na području Virovitičko-podravske županije u posljednjih 10 godina. Nova škola, koja je bila želja i roditelja i mještana Bakića, iduće će godine, kada bude izgrađena, biti mjesto za ukupno 30 učenika u tri razredna odjela. (www.vpz.hr)

skola bakic 3
Foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content