PODUZETNIČKI INKUBATOR Održana druga radionica radne skupine za reviziju Strategije razvoja ljudskih potencijala

U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije je, u utorak, održana druga radionica radne skupine za reviziju Strategije razvoja ljudskih potencijala Virovitičko-podravske županije u sklopu projekta Pozitivne vibracije koju su vodile ugledne znanstvenice dr. sc. Sanja Tišma i dr. sc. Sanja Maleković ispred Instituta za razvoj i međunarodne odnose.Radna skupina sastavljena je od 18 članova, predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora a na dvosatnoj radionici se raspravljalo o strateškim ciljevima, prioritetima i mjerama Strategije razvoja ljudskih potencijala za razdoblje od 2019-2020+ godine. Dorađen je prvi nacrt dijela revidirane Strategije i u tijeku je ocjena stanja i potencijala u svim segmentima ključnim za razvoj ljudskih potencijala u Virovitičko-podravskoj županiji kako bi u ovom i sljedećem programskom razdoblju potrebe na tržištu rada bile usklađene s postojećim stanjem raspoložive radne snage u našoj županiji.

20181030 120059 1
Foto: ravidra.hr

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“, prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava UP.01.3.1.01.0081. a ukupna vrijednost projekta i dodijeljenih bespovratnih sredstava je 1.788.844,96 kuna.

20181030 122703 1
Foto: ravidra.hr

VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije provodi projekt Pozitivne vibracije u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica, Gradskom razvojnom agencijom Slatine i Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije.

Projektom Pozitivne vibracije će se kroz dvije godine osnažiti i motivirati 80 pripadnika ranjivih skupina kroz edukacije za aktivaciju i ulazak na tržište rada te ojačati svijest o poduzetništvu istih, pružit će se potpore pri samozapošljavanju za 10 novootvorenih poslovnih subjekata i omogućiti održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva Virovitičko-podravske županije kroz integrirani razvoj, umrežavanje i poticanje veće suradnje u formi regionalnih partnerstva. Projektom će se osnažiti članovi LPZ-a VPŽ kroz poticanje suradnje u formi regionalnih partnerstva za zapošljavanje, suradnja LPZ-a VPŽ sa LPZ-om Požeško-slavonske županije i Bjelovarsko-bilogorske županije te kroz razmjenu dobre prakse. (ravidra.hr)

20181030 124100 1
Foto: ravidra.hr
- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content