SLOGA MORA PASTI Virovitičane očekuje prvi ovogodišnji drugoligaški susret na igralištu podno starih lipa

Tekst u cijelosti prenosimo iz arhive Virovitičkog lista:

VIROVITIČANE U SUBOTU U 15 SATI OČEKUJE PRVI OVOGODIŠNJI DRUGOLIGAŠKI SRAZ, SUSRET NA IGRALIŠTU PODNO STARIH LIPA

Sloga mora pasti

U Čakovcu se nije očekivalo da će “virovitički stroj” razmontirati lidera. Nije, ali to nikako nije bila loša predstava koje bi se trebalo posramiti, iako… Nisu svi bili na visini zadatka. Te subote u Čakovcu je Davor Čop imao premalo raspoloženih igrača, a u takvoj konstelaciji snaga domaćin je došao do bodova.

Poveli su iz jedanaesterca, iako je sudac za nas mogao svirnuti netom prije – bile su prve riječi sportskog direktora Zdravka Grpca nakon čakovečke utakmice. A kako je trener Davor Čop vidio utakmicu s Međimurjem.

Pošavši na put nismo se predavali. Znali smo da agresivnom igrom možemo parirati domaćinu. Kada danas gledam što se zbilo, tada mi je žao što nismo uzeli više, jer to smo zaista i mogli. Trebali smo biti samo malo agresivniji.

copko Custom

Čakovec je pobjedu osigurao u 90. minuti. Nedugo potom, Tomislav Filipović je zabio svoj prvi ovoproljetni, ukupno treći ovosezonski gol za Viroviticu. Ako se zna da je uoči početka proljeća najavio da želi biti prvi proljetni strijelac, tada je dobro započeo. No, Međimurje, za koje je nastupio i Benedikt Panić, “prošla je svršena priča”, a sada je na redu nova prepreka zvana Sloga.

Jesenas, u tim turbulentnim danima, jer je uoči gostovanja u Novoj Gradiški klub napustio Tonko Vukušić, Virovitica je slavila 1:0. Gol je tada u posljednjim trenucima utakmice, trzajem glave zabio Nemanja Čorović, a momčad je vodio Damir Pervan, uz obilnu sugestiju Zdravka Grpca. Slogu je nakon te utakmice napustio trener Miroslav Buljan.

Ne volim postavljati imperative, ali subotnju utakmicu moramo pobijediti – naglasio je trener Čop.

Naime, situacija za Viroviticu je jasna. Jedino domaće pobjede i, recimo, tri boda sa strane, garantiraju miran san i plasman u Ligu za prvaka. Čop najavljuje da će Novogradiščane napasti od prve minute.

Za nas više nema lakih utakmica. Svaka je iznimno važna, a takva je i ova subotnja.

Iako su u Čakovcu Virovitičani “nagrađeni” s četiri žuta kartona, nikome niti jedan od njih nije treći, pa će stoga svi konkurirati za prvih jedanaest. Jedini koji to neće je Antunović, kojeg još uvijek zateže zadnja loža. U momčad se vraća Anton Pranjić, čije će iskustvo mnogo značiti na sredini terena virovitičke momčadi u utakmici u kojoj škvadra Davora Čopa igra jedino i isključivo samo za pobjedu.

Broj 2373, 27. veljače 2004. – pripremio Kristijan Toplak

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content