SRPAK PRESUDIO PAPUKU Krsnik: “Čestitam svojim igračima, nisu zaslužili ovo izgubiti”

Derbi 7. kola 4. lige BJ-KC-VT odigran je u Orahovici, između domaćeg Papuka i lidera prvenstva, Tehničara iz Cvetkovca pred 200-tinjak ljubitelja nogometa.

Prvo poluvrijeme je bilo zaborav poput onog najvećeg hrvatskog derbija u Splitu. Gotovo bez prigoda, ”ziheraški” s obje strane, važno je bilo ne primiti pogodak. Treba izdvojiti tek dvije poluprilike gostiju, prvo je Jambrušić pucao pokraj vrata, a onda je nakon jedne brze kontre i poentirao, no pogodak je opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije napadača Tehničara. Papuk je zaprijetio u nekoliko situacija, a najizglednija bila je ona Borne Mimića u 37. minuti, kada je primio loptu na nekih 12 metara od gola i naizgled loše uputio udarac prema vratima, no lopta se nezgodno odbila prema donjem lijevom kutu, ali gostujući vratar prigrlio ju je u zadnji tren.

NK Papuk NK Tehničar 2 Custom

Drugo poluvrijeme je pokazalo da se ipak radi o dvije ponajbolje momčadi lige, od prve minute i jedni i drugi su težili pogotku. Prvo je priliku imao Mimić koji je iskosa izbio sam pred vrata gostiju, no oštar udarac je završio par centimetara pored desne vratnice.  Gosti su stvorili nekoliko poluprilika uglavnom preko iskusnog Jambrušića, ali mreže su mirovale što je više odgovaralo gostima koji su maksimalno odugovlačili baš kod svakog prekida.

NK Papuk NK Tehničar 3 Custom

I onda, ipak pogodak i to u mreži domaćina. Igrala se 60. minuta kada je Tehničar iz jedne bezazlene situacije došao do udarca iz kuta. Nakon ubačaja, na drugoj vratnici sa nekih sedam metara od gola neobjašnjivo se sam našao Srpak koji sjajno skače i šalje loptu u gornji lijevi kut nemoćnog Mehmedija. Taj pogodak je malo razdrmao Papukovce koji su puno angažiranije krenuli po pogodak i izjednačenje.

NK Papuk NK Tehničar 4 Custom

Umalo se to dogodilo u 74. minuti kada je Ninčević gurnuo loptu u prostor za Radinkovića, a ovaj se sam sjurio prema vratima gostiju. I kada se očekivala mirna egzekucija, Radinković puca po sredini gdje je na mjestu ostao Kovačić i odbio loptu na koju natrčava Mimić i puca, već su ruke domaćih navijača bile u zraku, ali lopta pogađa lijevu vratnicu i odbija se do braniča gostiju koji ju šalje daleko izvan granica igrališta.

NK Papuk NK Tehničar 6 Custom

Imao je Papuk još nekoliko izglednih prigoda, ali jednostavno nije htjelo u gol i završilo je minimalnom pobjedom gostiju koji igrom nisu pokazali vrijednost lidera, ali čvrstinom i iskustvom su zasluženo odnijeli bodove iz Orahovice.

NK Papuk NK Tehničar 7 Custom

-Moram priznati da smo tužni, definitivno nas nisu nadigrali, nisu stvorili niti jednu ono što se kaže pravu priliku, mi smo imali 4-5 dobrih, nije htjelo u gol i to je nogomet. Teško mi je išta govoriti, ali moram čestitati svojim igračima na velikoj borbenosti i pruženoj igri, nisu zaslužili ovo izgubiti. Ali što je tu je, glave idu gore kao da se ništa nije dogodilo, jedan poraz neće i ne smije utjecati na daljnji tijek prvenstva  – rekao je trener Papuka Darko Krsnik.

NK Papuk NK Tehničar 9 Custom

Po njegovim riječima teško je bilo izdvojiti i igrača utakmice iz domaćih redova, Papuk je bio najopasniji kada je lopta bila kod Čavića ili Radinkovića. No, ipak Marin Čavić kao konstantna prijetnja i čovjek koji je pripremio većinu prigoda domaćih i ovoga puta ponijet će laskavi epitet. Utakmicu je obilježio povratak sjajnog braniča Podboja u dresu Papuka, koji se nakon par mjeseci u matični klub vratio iz feričanačkog FEŠK-a.

Papuk Orahovica – Tehničar Cvetkovec 0:1.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content