TOLE OSVOJIO I SLATINU Na turniru zasjao “županijski malonogometni Maradona” Željko Pšihistal

U siječnju 2004. godine malonogometna ekipa Tole d.o.o. “poharala” je županiju, točnije, osvojila je dva zimska malonogometna turnira, onaj u Pitomači i Slatini, dok je u Virovitici također stigla do finalne utakmice, ali na kraju se morala zadovoljiti drugim mjestom.

Tekst u cijelosti prenosimo iz arhive Virovitičkog lista:

Nakon što su osvojili Pitomaču, voditelj i vlasnik momčadi Tole d.o.o. Vlatko Belša najavio je: “Osvojit ćemo i Viroviticu i Slatinu”.

Jedno su uspjeli, no drugo nisu. I dok su u Virovitici pokleknuli tek u finalu, u Slatini (organizator turnira bio je ŠŠK Marul Slatina) Tole se osladio trofejem i pokorio svu konkurenciju. Bili su fascinantni i na kraju, u finalu, “pojeli štrudle” 3:0. Do tada, tj. do finala odigrali su šest utakmica i samo jednom odigrali neodlučeno (bili su bolji nakon penala).

Nakon prve godine pojavljivanja na županijskim turnirima Tole je napravio boom. Od moguća tri, osvojio je dva turnira i doista je to uspjeh za koji se treba skinuti kapa. Vlasnik momčadi Tole, Vlatko Belša Tole, osebujan lik i veliki zaljubljenik u sport zaslužio je pregršt pohvala zbog nesebičnog davanja za sportske uspjehe svoje momčadi. Kada se tome pridoda i želja da se NK Bilogora iz Špišić Bukovice probije do I. ŽNL, tada riječ “uspjeh” za Toleta, dobiva puni značaj.

Inače, treće su mjesto u Slatini osvojili Bolero – hrvači koji su za broncu “smazali” Baksuz iz Mikleuša 6:2.

Najbolji igrač turnira dolazi iz redova Toleta. Taj, naj igrač zove se Željko Pšihistal, “županijski malonogometni Maradona”. Osim što je najbolji igrač, Pšihistal se okitio titulom najboljeg strijelca. Toletovim protivnicima zabio je 15 komada.

I najbolji vratar došao je iz redova Špišićbukovčana. Danijel Pušić proglašen je najboljim, iako mu je “uz rame” bio Kristijan Dumenčić. Mladi vratar Varteksa ostavio je traga u Pitomači, Virovitici i u Slatini. Na sva tri turnira bio je “za dlaku drugi”, no vjerujemo da njegova kvaliteta neće proći nezapaženo, te da će Dumenčić postati vratar za kojega će svi znati da potječe s ovih prostora.

FINALE:

TOLE DOO 3
ŠTRUDLE 0

TOLE DOO: Pušić, Dumenčić, Bakšaj, Rončević, Vinak, Kovačević, Pšihistal, Miličić, Sertić, Đurđević, Viljevac.

ŠTRUDLE: Obradović, Šarić, Borbaš, Svjetlica, Valent, Gebaj, Vurdelja.

Broj 2367, 16. siječnja 2004. – pripremio Kristijan Toplak

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content