U ponedjeljak, 29. listopada u Virovitici će se održati sjednica Kolegija načelnika i gradonačelnika VPŽ

Za ponedjeljak, 29. listopada, s početkom od 10,00 sati, u Velikoj vijećnici VPŽ, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, sazvao je 4. sjednicu Kolegija načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije.

Na dnevnom redu bit će sljedeće točke: Prezentacija usluge naplate računa u poštanskim uredima; Informacija o Razvojnom sporazumu u sklopu projekta Slavonija,Baranja i Srijem; IN-IN inkluzija i integracija u Virovitičko-podravskoj županiji i sufinanciranje pomoćnika u nastavi; Informacija o programima raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem; Informacija o provedbi Zakona o zaštiti životinja u kontekstu obveza jedinica lokalne samouprave.

Govorit će se i o novostima u hrvatskom zakonodavstvu, odnosno o: Zakonu o upravljanju državnom imovinom s posebnim osvrtom na Odluku o postupku izdavanja isprava podobnih za upis prava vlasništva JLS i ustanova; Zakonu o otpisu dugova fizičkim osobama; Uredbi o dopunama Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi) s posebnim osvrtom na Uputu Ministarstva uprave o zapošljavanju na određeno vrijeme za potrebe rada na aktivnostima vezanim uz upravljanje projektima financiranim iz fondova i programa Europske unije.

Osim toga, bit će govora i o: Razvoju enološke mreže na području Virovitičko-podravske županije kao i Mogućnostima razvoja turističke ponude u zaštićenim područjima JLS s područja Regionalnog parka Mura – Drava, Rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav te Europskog Zelenog pojasa Green Belt.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content