Vijećnici općine Crnac usvojili polugodišnji izvještaj Proračuna

Svoju redovnu 8. Sjednicu ovog saziva održali su vijećnici općine Crnac.

Na sjednici su vijećnici usvojili Polugodišnji izvještaj o izvršenju općinskog proračuna, u kojem je naznačeno da su prihodi proračuna u izvještajnom razdoblju ostvareni u iznosu od 2.343.649 kuna ili s 42,40 posto u odnosu na godišnji plan. Rashodi su u istom razdoblju izvršeni u ukupnom iznosu od 1.397.625 kuna ili 25,28 posto u odnosu na godišnji plan. Prema pokazateljima, ostvaren je višak prihoda nad rashodima u iznosu 946.024 kuna, a pribrajajući višak iz prethodnih godina, u iznosu 1.432.894 kuna, višak prihoda nad rashodima raspoloživ za naredno razdoblje je iznosio 2.378.918 kuna.

Do takvih je pokazatelja, naglasio je načelnik Mato Damjan, došlo zbog radova na izgradnji komunalne infrastrukture koji su počeli nakon polugodišnjeg izvještajnog razdoblja pa će, po završetku proračunske godine ti pokazatelji, tj. odnos prihoda prema rashodima, biti drugačiji. Vijećnici su raspravljali i o štetama uslijed elementarne nepogode tuče. Procijenjena šteta koja je nastala kao posljedica olujnog nevremena praćenog tučom, koje je 1. rujna ove godine zahvatilo dio Općine Crnac, a zbog čega je i župan Virovitičko-podravske županije Igor Anrović proglasio elementarnu nepogodu, iznosi 6.268.259 kuna, rečeno je na jučerašnjoj sjednici OV Crnac. Štetu su prijavila 63 obiteljska poljoprivredna gospodarstva i Poljoprivredno poduzeće Orahovica. Procijenjena šteta na površinama obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zasijanima sojom i suncokretom, kulturama koje su stradale od tuče, iznosi 4.791.099 kuna. Budući da tuča nije zahvatila cijelo područje općine, a i zahvaćeno područje nije pogodila jednakim intenzitetom, član Općinskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, vijećnik Matija Radinković, rekao je kako su evidentirane štete bile procijenjene u rasponu od 20 do 80 posto, ovisno o lokaciji poljoprivredne površine.

Jednoglasno je donesena i Odluka o potpori osnivanja Javne vatrogasne postrojbe Orahovica-Čačinci-Zdenci-Crnac te Odluka o prijavi projekta izgradnje dječjeg igrališta u Velikom Rastovcu na natječaj LAG-a Papuk.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content