Županija za osnovne škole nabavlja licence MozaBook Classrom, interaktivne ploče i projektore

Nakon što je prošle godine Županija nabavila računalnu opremu za sve škole u kojima je osnivač, krenulo se korak dalje prema daljnjoj informatizaciji obrazovnog sustava na području VPŽ. Naime, temeljem provedenog postupka nabave za potrebe osnovnoškolskih ustanova kojima je osnivač, Županija će, posredstvom tvrtke KF INTERAKTIV d.o.o. iz Kutine, nabaviti 32 jednogodišnje licence MozaBook Classroom, a za dio školskih ustanova, nabavit će se pet interaktivnih ploča i projektora, ukupne vrijednosti 116.167 kuna.

MozaBook kao alat – obrazovno sredstvo, svojim višenamjenskim ilustracijskim, animacijskim i prezentacijskim rješenjima pomaže kreativno organizirati nastavu, a zanimljivi interaktivni sadržaji, ugrađene aplikacije i igre za razvoj vještina, ilustriranje i eksperimentiranje pomažu učenicima lakše savladati nastavno gradivo. Ovo je još jedan od načina na koji Županija ulaže u razvoj znanja i obrazovanje za budućnost. MozaBook kao alat Virovitičko-podravska županija uvela je prva u Hrvatskoj.

Riječ je o u potpunosti digitalnim udžbenicima koji se sastoje od baze kojoj je temelj tiskani udžbenik i nadogradnje u obliku slojeva s digitalnim sadržajima. Tako učitelj može zorno djeci predočiti procese poput mehanizma strojeva, unutrašnjosti računala ili ljudskog tijela, prirodne procese. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content