ČUDO ZA KOŽU Umjesto u zdjelici, zobene pahuljice i kamilicu iskoristite u – kadi!

Sigurno ste čuli kako su zobene pahuljice idealna namirnica za izvrstan početak dana, dok je kamilica najbolji čaj u gotovo svakoj prilici – od prehlade i umora, do borbi protiv podočnjaka i stresa.

No kombinaciju kamilice i zobi ovaj put donosimo vam kao prirodnu pomoć u njezi kože i to kao kupku u kojoj možete uživati već danas. Ljekovita i umirujuća svojstva koja se nalaze u ovoj biljci i žitaricama može poslužiti kao pomoć kod ekcema, nadražene i upaljene kože i kože oštećene vjetrom.

Osim što umiruje, ova mirisna i ljekovita kupka donosi sa sobom i protuupalno djelovanje, a zbog svojih prirodnih i neškodljivih sastojaka, može poslužiti i za njegu osjetljive dječje kože.

U pamučnu gazu stavite jednu šalicu zobenih pahuljica i tri šalice cvjetova kamilice, prelijte s pola litre vruće vode i ostavite da odstoji desetak minuta. Tekućinu u kojoj ste namakali zob i kamilicu potom prelijte u napunjenu kadu i uživajte u prirodnoj kupki. Možete joj dodati i nekoliko kapi prirodnih ili eteričnih ulja po želji (lavanda, bademovo ili maslinovo ulje).

Ova kupka na prirodan način hidratizira kožu, pomaže i kod osipa, uboda, ogrebotina te koži osigurava prirodan sjaj i njegu. Zob je hipoalergena namirnica pa je pogodna i za one koji zbog različitih alergija muku muče s osipima, prištićima i drugim problemima s kožom. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content