FOTO Dvorac Janković u Suhopolju: Postavljen “stakleni hodnik”, u nekim prostorijama parket, a uskoro će u probni rad i grijanje

Napreduju radovi na Dvorcu Janković u Suhopolju. Tako je u srijedu u ovaj budući Centar za posjetitelje postavljen „stakleni hodnik“ koji spaja glavnu zgradu i istočni dio. Osim toga, u nekim prostorijama postavljen je parket. Idući tjedan postavit će i lift, a uskoro će u probni rad pustiti i grijanje.

Nakon obnove kurije u Kapela Dvoru koja je danas Heritage hotel s četiri zvjezdice, a završetkom radova u Suhopolju, Virovitičko-podravskoj županiji bit će to drugi obnovljeni dvorac u njenom vlasništvu. U budućnosti se planira i obnova dvorca u Cabuni, koji je dio projekta Vlade RH za Slavoniju, Baranju i Srijem. On će u budućnosti biti Centar za kulturu zdravlja.

Podsjetimo, ne tako davno, Dvorac Janković u Suhopolju bio je ruševina. Od potpunog urušavanja spasila ga je Virovitičko-podravska županija. Zahvaljujući viziji tadašnjeg župana Tomislava Tolušića, Županija je u srpnju 2012. godine kupila park i dvorac u Suhopolju s namjerom njegove obnove. Pripremila je dokumentaciju i prijavila ga na EU fondove… U kolovozu 2016. godine započela je i provedba EU projekta „Centar za posjetitelje – Dvorac Janković“ vrijednog 39,7 milijuna kuna. Radove je otvorio tadašnji ministar regionalnog razvoja, danas potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić.

Projekt obnove Dvorca Janković u Suhopolju jedan je od najvećih i najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko podravske županije. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija. Partneri na projektu su: Gradski muzej Virovitica, Općina Suhopolje, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”493352″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content