”Glasnici istine” istrčali 2. Memorijalni ultramaraton ”Vukovar to smo mi”

foto: facebook, "Glasnici istine"

U povodu Dana sjećanja na Vukovar, Udruga rekreativnog trčanja ”Nexe team” Našice organizirala je 10. studenoga 2. Memorijalni ultramaraton ”Vukovar to smo mi”, koji se trčao od Našica do Vukovara u duljini od 92 kilometara.

Na ovom ultramaratonu sudjelovalo je 40-ak trkača, članovi Nexe teama Našice, članovi Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije ”Heroji ne umiru”, te članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”.

foto: facebook, “Glasnici istine”

Na samom startu u Našicama u 6.00 sati sudionike ovog događaja ispratili su gradonačelnik Našica Josip Miletić, predsjednik DVD Našice Zvonimir Ljubljanović, a svoj blagoslov dao je fra Stjepan Hrkač.

Memorijalni ultramaraton odvijao se na štafetni način na kojem su se formirane grupe trkača naizmjenično izmjenjival svakih 5 kilometara. Cijelu dionicu, od 92 kilometra, istrčali su jedino slatinski ”Glasnik istine” Goran Draksler i Zagrepčanin Duško Štrbac, počasni član ”Glasnika istine”.

Pored Gorana Drakslera i Duška Štrbca, sudjelovali su i ”Glasnici”: Pavo Tutenov, Mario Krznarić, Mario Kovač, Robert Poljanac i Vlatka Lovrenc Poljanac.

foto: facebook, “Glasnici istine”

Po dolasku na ciljno odredište, križ na ušću Vuke u Dunav, trkače su dočekao je Zlatko Zaoborni, član Savjeta za branitelje grada Vukovara pozdravivši i zahvališi svim sudionicima u ime gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, te Željko Nikolić član Udruge ”Glasnika istine” iz Borova Naselja.

foto: facebook, “Glasnici istine”

Nakon odavanja počasti svim poginulim htvatskim braniteljima u obrani grada Vukovara, kao i nevinim civilnim žrtvama, zahvalnice svim sudionicima podijelili su: inicijator i organizator ovog ultramaratona Tomislav Gall, predsjednik Udruge ”Nexe team” Našice i Zlatko Zaoborni.

foto: facebook, “Glasnici istine”

Logistička podrška tijekom cjelodnevnog trajanja ultramaratona bili su članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Našice, Stipanovci, Zoljana i Vukojevci.

(www.icv.hr, adf, Glasnici istine)

foto: facebook, “Glasnici istine”