HZZ U Područnom uredu Virovitica nastavljeno obrazovanje za poslove keramičara i rukovatelja CNC stroja

S ciljem povećanja zapošljivosti i usvajanja novih znanja i vještina traženih na tržištu rada, HZZ Područni ured Virovitica do kraja 2018. nastavlja aktivnosti vezane za obrazovanja nezaposlenih. Obzirom na velike potrebe za radnom snagom u djelatnosti građevinarstva te djelatnosti metala i brodogradnje, HZZ Područni ured Virovitica je u obrazovanje nezaposlenih uključio 27 nezaposlenih osoba.

Obrazovanja su započela 6. studenog te se 10 polaznika obrazovanja osposobljava za obavljanje poslova keramičara, dok se 17 polaznika osposobljava za obavljanje poslova rukovatelja CNC stroja – tokarilice. Svim polaznicima obrazovanja HZZ Područni ured Virovitica snosi troškove obrazovanja, troškove prijevoza i novčane pomoći za vrijeme obrazovanje kao i troškove potrebnih liječničkih pregleda.

Postupkom javne nabave navedena obrazovanja provodi Pučko otvoreno učilište Aspekt iz Virovitice, a polaznici će kroz teorijski te praktični dio obrazovanja, koji se provodi kod poslodavaca s područja naše Županije, stjecati potrebna znanja i vještine koje će im uvelike povećati konkurentnost na tržištu rada.

Osim navedenih obrazovanja, do kraja ove godine HZZ Područni ured Virovitica namjerava započeti s provođenjem programa učenja talijanskog te njemačkog jezika (razina A1,A2) za 50 polaznika. Program je namijenjen nezaposlenim osobama spremnim za rad u djelatnosti smještaja i usluživanja hrane i pića. Završetkom jednog od navedenih programa, odnosno boljim poznavanjem stranog jezika nezaposlene osobe će povećati svoje kompetencije potrebne za rad u toj djelatnosti. Budući da je na području naše Županije značajno zastupljena i djelatnost obućarske industrije, u obrazovanje nezaposlenih za obavljanje poslova šivača gornjišta obuće PU Virovitica planira do kraja godine uključiti 30 nezaposlenih osoba. (HZZ PU Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content