Izaslanstvo njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore posjetilo Virovitičko-podravsku županiju

Izaslanstvo njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore u kojem su bili direktor Sven Thorsten Potthoff i stručni suradnik za sajmove i savjetovanje o tržištu Davor Okičić, posjetili su 23. studenoga 2018. godine Virovitičko-podravsku županiju.

Predstavnike izaslanstva dočekali su članovi Organizacijskog odbora 24. Viroexpa:
zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i ravnateljica razvojne agencije Vidra Emina Kovač.

Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica prezentirao je gospodarstvo i predstavio gospodarsku sliku Virovitičko-podravske županije i sajam “Viroexpo”.

20181123 113649 Custom
foto: HGK-Županijska komora Virovitica

Emina Kovač, ravnateljica razvojne agencije Vidra prezentirala je EU projekte interesantne potencijalnim investitorima, te projekte koje realizira Virovitičko-podravska županija, oko infrastrukture, navodnjavanja, poduzetničke mreže inkubatora i dr.

Potvrđen je nastup Njemačke na 24. Viroexpu 2019. godine, na način kao što je to bilo i prethodnih godina. Razgovaralo se o modalitetima nastupa Njemačke na 25. jubilarnom Viroexpu 2020., kada će Hrvatska i Njemačka predsjedati EU. Njemačka sudjeluje na sajmu Viroexpo od 2004. godine, a zemlja partner sajma bila je 2008. godine.

Gospodarstvo Virovitičko-podravske županije ima vanjskotrgovinsku razmjenu sa 67 zemalja. Njemačka među svim zemljama zauzima prvo mjesto s 28,3 milijuna eura.

20181123 125138 Custom
foto: HGK-Županijska komora Virovitica

Poslije razgovora u Virovitičko-podravskoj županiji, izaslanstvo Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore posjetilo je Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije gdje im je stručna suradnica Renata Gabrovec predstavila dvije tvrtke koje su tamo započele poslovnu aktivnost u Inkubatoru: Plavu tvornicu koja se bavi računalnim i IT poslovanjem, te tvrtku Napkin, koja se bavi proizvodnjom papirne galanterije.

U Panonskom drvnom centru kompetencija, direktorica Ivana Filipović sa suradnicima, upoznala je izaslanstvo s najmodernijom opremom, sadržajem rada i aktivnostima Panonskog drvnog centra kompetencija za potrebe drvno-prerađivačke industrije.

20181123 132519 Custom
foto: HGK-Županijska komora Virovitica

Direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Sven Thorsten Potthoff, izrazio je zadovoljstvo posjetom, poslovnim razgovorima, saznanjima o Virovitičko-podravskoj županiji i Viroexpu, te konstatirao da će izuzetno dobru suradnju Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore sa HGK – ŽK Virovitica i VPŽ, nastaviti i ubuduće, a u cilju obostrano korisne gospodarske suradnje Njemačke i Hrvatske.

(www.icv.hr, HGK-Županijska komora Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content