Kazne za nesavjesne vlasnike kućnih ljubimaca: Za ostavljanje izmeta na javnoj površini 400 kuna

Na području grada Virovitice sve je veći broj kućnih ljubimaca, a isto tako i sve veći broj prijava građana o neodgovornom ponašanju njihovih vlasnika, objavio je Grad Virovitica na službenoj web stranici.

-Vlasnici kućnih ljubimaca dužni su počistiti izmet svog psa s javne površine, što je propisano Odlukom Grada Virovitice o uvjetima držanja kućnih ljubimaca i postupanja s napuštenim ili izgubljenim životinjama, no nažalost mnogi se toga ne pridržavaju. Neskupljanje izmeta za ljubimcima tako postaje problem jer na njega, osim na zelenim površinama i dječjim igralištima, nailazimo i na pješačkim stazama. Na problem ostavljenog psećeg izmeta već sada nailazimo i na novouređenoj šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici – poručuju iz Gradske uprave i pozivaju vlasnike na odgovorno ponašanje te ih mole da počiste nered koji na javnoj površini ostavlja njihov ljubimac.

-U protivnom, komunalni redar će, u skladu s odredbama Odluke o uvjetima držanja kućnih ljubimaca i postupanja s napuštenim ili izgubljenim životinjama, kazniti takav prekršaj. Kazna za isti je 400 kuna – poručuju, ističući kako će se u okviru Integriranog razvojnog programa „5 do 12 za Dvorac“, u sklopu kojeg se obnavljaju Gradski park i dvorac, biti postavljen sustav videonadzora te će se počinitelji takvih prekršaja lakše identificirati i sankcionirati u skladu s odredbama Odluke. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content