KINO SLATINA Proslavljena dva kinorođendana, 4. Kino mreže i 1. Art-dvorane

Projekcijama kultnih filmova “Karate Kid” i “Ponoćni ekspres” Kino Slatina Pučkog otvorenog učilišta pridružilo se ostalim neovisnim kinematografima udruženim u Kino mrežu neovisnih kinoprikazivača u Hrvatskoj i na prigodan način, filmski, obilježilo Dan neovisnih kina. Istovremeno je obilježena i prva obljetnica otvorenja Art-dvorane u potkrovlju kina, male kompletno opremljene kinodvorane s pedesetak fotelja za posebne projekcije i kulturne događaje.

– Moje čestitke za vaše rođendane, prvi rođendan naše Art-dvorane i četvrti rođendan Kino mreže. Slatina je jedan od 43 grada s neovisnim kinima u Hrvatskoj, a to je veliki ponos za grad Slatinu i za Pučko otvoreno učilište, ali i za kino, koje će za dvije godine imati već stoljetnu tradiciju u gradu. Čestitam vam i na dosadašnjem radu jer svaki put kada dođem vidim neke novine i vrlo lijepo uređen prostor. Želim vam mnogo uspjeha u daljnjem radu – rekao je zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement.

– Kino mreža će se vjerojatno širiti jer kina su željna ovakvih događanja, ali mi smo otišli korak-dva dalje. Premda je ovo prvi rođendan, ne kažemo da je dijete malo, nego je itekako zrelo i nije samo opravdalo očekivanja, nego je pružilo i mnogo više s obzirom na sve što se događalo u ovoj maloj dvorani u proteklih godinu dana. Što se tiče svega ostaloga, ovaj cijeli ambijent sada je osvježen i djeluje izvrsno – pohvalio je napore na uređenju kina gradonačelnik Denis Ostrošić.

Prema riječima ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Danijele Fabric Fabijanac, u Art-dvorani prikazivani su europski i hrvatski filmovi koji se inače ne prikazuju u velikoj kinodvorani, a taj dodatni prostor osobito se pokazao korisnim prilikom obilježavanja različitih manifestacija. Zahvaljujući projektu Zablistajmo ponovno i sredstvima Ministarstva kulture, Grada Slatine i same ustanove postavljen je kinotepih, zamijenjena je unutarnja stolarija, postavljeni su novi plišani kazališni zastori, postavljena je LED rasvjeta, oličeni su svi hodnici i predvorja, postavljena je zidna tapeta, tako da je kompletna unutrašnjost prostorija Pučkog otvorenog učilišta poprimila potpuno novi, osuvremenjeni izgled. (glas-slavonije.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content