KUU Suhopolje radionicom “Gombice nekada i sada” obilježila Mjesec hrvatske knjige

foto: M. Šaka

Kulturno-umjetnička udruga “Suhopolje”, u suradnji s Kulturnom udrugom KReativa, EDukativa, Aktiva-kreda obilježili su Mjesec hrvatske knjige organizirajući radionicu “Gombice nekada i sada”. Kreativno zabavna radionica osmišljena je za mlađe članove udruga i prijatelje.

Predsjednica Kulturno-umjetničke udruge “Suhopolje” Martina Šaka održala je kratku prezentaciju o namijeni gombica kao dijelu narodne nošnje te kako se one izrađuju, dok je predsjednica Udruge KrEdA Natalija Kožić – Lukačević poučila djecu o prvom hrvatskom pismu – glagoljici i namjeni straničnika.

foto: M. Šaka

Djeca su kroz ovu radionicu ispisivali svoja imena na glagoljici kao straničnik povodom Mjeseca hrvatske knjige te ukrasili vlastitom gombicom što će im pomoći pri daljem čitanju omiljenih knjiga. Također, kroz druženje, djeca su uvidjela za što se sve u današnje vrijeme mogu koristiti gombice, razvili su tehniku rada s vunom, naučili ponešto o prvom hrvatskom pismu, te se složili kako su novi straničnici idealni za njihove buduće knjige.

(www.icv.hr, mš)

foto: M. Šaka
foto: M. Šaka
foto: M. Šaka