NESHVATLJIVI FEJER DOTUKAO VIROVITICU Nezadovoljni domaćin pretrpio novi poraz

Virovitica je danas (subota) u sklopu 11. kola ugostila Podravac iz Virja, ekipu koja je prije današnjeg susreta upisala samo sedam bodova. Iako se u najavi govorilo o naizgled laganoj utakmici, sve je vrlo brzo otišlo u krivom smjeru.

Gosti su šokirali domaću momčad već u drugoj minuti utakmice, nakon jedne nespretne reakcije domaćeg vratara Buđaka. Miroslav Šklebar je pokušao “lobom” svladati visokog čuvara domaće mreže koji je loptu već imao u svojim rukama, ali “skliznulo” je i momčad trenera Samuela Spudića bila je prisiljena od treće minute loviti goste.

IMG 7508 Custom

Momci s Vegeške motivaciju su zadržali, u igri se nije dogodio nikakav pad, pa su prema naprijed bili sve opasniji. Suvajac je gospodario sredinom terena, razigravao lijevo Crvenku i desno Duvnjaka, ali nije bilo konkretne realizacije sve do 19. minute. Sličan scenarij kao proteklog vikenda u županijskom derbiju, raspoloženi Duvnjak probio je po desnoj strani i ubacio pred domaća vrata, a ovoga puta egzekutor je bio Suvajac, sjajnim udarcem iz voleja. Činilo se kako će domaći ipak uzeti puni plijen, kako je ovaj pogodak bio samo vjetar u leđa, tako su barem mislili domaći navijači, ali ne i glavni sudac utakmice, Bjelovarčanin Dražen Fejer koji je s nekoliko zaista neshvatljivih odluka “dotukao” Spudićevu momčad.

IMG 7515 Custom

Gosti su ubrzo poveli 2:1 iz kaznenog udarca, strijelac je bio Hrženjak. Ovaj pogodak ujedno je bio početak kraja za Virovitičane. Domaći su pokušavali i dominirali do odlaska na predah, ali bez postignutog zgoditka.

U nastavku Virovitica kreće u potpunu ofanzivu, s nekoliko vrlo dobrih prilika, ali gosti su preživjeli i to. Domaća momčad opravdano nezadovoljna suđenjem polako počinje gubiti živce, ali i ritam koji je do tad držala na terenu, što se gostima na kraju uvelike isplatilo. Junak Podravca u nastavku bio je Borić, upisavši još dva pogotka u domaću mrežu.

IMG 7569 Custom

Najgori mogući scenarij u već izgubljenoj utakmici je isključenje, a upravo se to i dogodilo. Neoprezan start “s leđa” djelo je S. Kovača koji dobiva izravni crveni karton i napušta igru u 85. minuti.

Slavlje u županijskom derbiju bilo je kratkog vijeka, a Virovitica će novu šansu za bodove imati u 12. kolu kada gostuje kod Tomislava u Bereku.

Najbolji igrač u domaćim redovima: Nikola Suvajac

Virovitica 1 (1)

Podravac Virje 4 (2)

IMG 7560 Custom

Virovitica: Buđak, Spudić, Blažević, Skoko, Crvenka, Suvajac, Duvnjak (od 68. Đurđević), Marković, S. Kovač, Reščić (od 59. Šipka) i Horaček (od 70. D. Kovač). Trener: Samuel Spudić.

Podravac Virje: Vlašiček, Trupina, Ma. Šklebar, Miller (od 80. Vindić), Hrženjak (od 74. Sabol), Grivić, Vindić, Šignjar, Borić, Rukelj (od 90. Kučanda) i Mi. Šklebar (od 88. Drmenčić). Trener: Vjekoslav Vučeta.

Virovitica. Igralište SRC Vegeška. Gledatelja: 150

Strijelci: 0:1 – Mi. Šklebar (2.), 1:1 – Suvajac (19.), 1:2 – Hrženjak (26.), 1:3 – Borić (50.), 1:4 – Borić (71.)

Žuti kartoni: Spudić (55.), Šipka (62.), Crvenka (81.) i D. Kovač (90.) – Virovitica; Rukelj (65.) i Šignjar (85.) – Podravac.

Crveni kartoni: S. Kovač (85.) – Virovitica.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”488996″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content