PODRŠKA NAVIJAČA NIJE BILA DOVOLJNA Nervozni virovitički rukometaši ispustili puni plijen

U najavi utakmice trener Vašarević najavio je tešku utakmicu i ozbiljnog protivnika. I to se pokazalo točnim, iako je utakmica puno više ovisila o tome kako će odigrati Virovitičani nego kakvi će na parket istrčati gosti iz Kutine.

A od samoga početka domaćini su krenuli izrazito nervozno iako za isto nije bilo razloga. Prihvatili su igru Kutinjana umjesto da upravo suprotno, nametnu svoju igru. Rezultat toga bilo je vodstvo gostiju 3:1 koje Virovitičani brzo preokreću u svoje vodstvo 7:4. Baš kad se činilo da stvari pomalo idu očekivanim tijekom, tehničkim pogreškama i promašenim zicerima domaćina Moslavina se vraća na 7:7, a ubrzo i u novo vodstvo 10:8.

IMG 9778 Custom

Do kraja poluvremena, dobro popunjene trbine gledaju prilično rastrganu, nervoznu utakmicu obilježenu prije isključenjima, crvenim kartonima i pogreškama nego dobrim rukometom. Iskorištenim sedmercem u zadnjoj sekundi domaće ekipe na odmor se odlazi minimalnim vodstvom gostiju 11:10.

IMG 9772 Custom

Dobar ulazak u drugi dio donosi „lavovima“ vodstvo 17:14, ali niti ovoga puta nije to bio put ka rješenju utakmice. Prgavi, ali i uporni i borbeni gosti stvari vraćaju na nerješenih 17:17. Kada u 54. minuti Virovitičani dolaze u vodstvo 23:20 činilo se da je ekipa iz Kutine konačno slomljena i da bodovi ostaju u Virovitici. Međutim, pomalo neshvatljivim pogreškama igrača trenera Vašarevića, gosti uspjevaju izjednačiti na 24:24 što je rezultat s kojim se ulazi u zadnje dvije minute utakmice. Pogotkom Igora Gašparovića domaćini dolaze u vodstvo 25:24, Moslavina golom Domagoja Plešea izjednačuje na 25:25 te domaćinima ostaje 30 sekundi za ostvariti pobjedu. No pokušaj ostaje samo pokušaj što je bio znak gostima da burno proslave neočekivani bod na vrućem virovitičkom terenu.

IMG 9745 Custom

Treba biti pošten i reći da je nerješen rezultat i pravedan rezultat. Ipak je pozicija vodeće momčadi lige domaćim igračima bila određeni teret koji im je nepotrebno stvarao nervozu zbog koje nikako cijelu utakmicu nisu mogli nametnuti svoju prepoznatljivu igru.

IMG 9769 Custom

-Razočaran sam pomalo i ja, ali još više moji igrači. No ne mogu im zamjeriti htjenje, borili su se, željeli pobjedu, ali treba priznati, nismo bili na razini proteklih utakmica. Čestitke ekipi Moslavine koja je pošteno osvojila bod, a nama ova utakmica ostaje kao jedno novo iskustvo iz kojeg ćemo svi skupa nadam se izvući pouke. Hvala brojnoj publici na posjeti i navijanju, vjerujem da ih ipak nismo razočarali toliko da u istom pa i većem broju ne dođu na tribine u sljedećim, nama jako bitnim utakmicama.

IMG 9767 Custom

Prvi strijelac domaćina bio je Karlo Vašarević sa 7 golova, Luka Moslavac postigao je 6, dok je Igor Gašparović postigao 5 golova. Odličnu utakmicu odigrao je Karlo Štimac na golu domaćina sakupivši 17 obrana. Kod gostiju Karlo Kligl postigao je 8, dok je Alen Horvat dodao 5 zgoditaka.

Virovitičanima u naredna dva vikenda slijede dva velika derbija. U Viroviticu dolaze križevački KTC i glavni favorit lige, ekipa Bjelovara. Najteže utakmice sezone, ali i prava prilika da se pomalo gorak okus nakon ove utakmice ispere sa dvije nove pobjede.

IMG 9780 Custom

RK Viro Virovitica: Meter, Vašarević 7, Smiljčić, Rešetar, Štimac, L. Moslavac 6, Sabo, Ig. Gašparović 5, Poljak, Crljenić, Starčević, Janjić 4, Iv. Gašparović 3, K. Moslavac, Smutni i Benko.

Sedmerci: Viro Virovitica 3/5; Moslavina 3/3
Isključenja: Viro Virovitica 6 minuta; Moslavina 12 minuta
Crveni karton: Ivan Sertić 20 minuta.

(www.icv.hr, sž, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content