Posebni odjeli OŠ E. Kumičića i članovi Udruge Vretenac Slatina sudjelovali u programu ”Moje pravo na igru i sport”

Posebni odjeli Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina i članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina sudjelovali su na sportsko-rekreacijsko-edukativnom programu za djecu s teškoćama u razvoju ”Moje pravo na igru i sport” koji se održao proteklog vikenda u Zagrebu, u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava.

Organizator natjecanja je Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce, a cilj i svrha natjecanja je osim druženja i pružanja prilike djeci s teškoćama u razvoju da pokažu svoje sposobnosti, ujedno i potaknuti sve građane da pokušaju razumjeti probleme djece s teškoćama u razvoju, probleme njihovih obitelji i općenito probleme osoba s invaliditetom te da barem nakratko razmisle o svom odnosu prema njima.

Učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića koji su sudjelovali na natjecanju su: Domagoj Ereš, Tomislav Kljajić, Iris Kokurić, Ena Herceg, Mihael Trbojević, Viktorija Juran, Mateo Grgić i Valentino Šagud, uz pratnju učiteljice tjelesno zdravstvene kulture Tomislave Medvedović i edukacijskih rehabilitatorica Jasne Radojčić, Ivane Sabolić i Patricije Karaman. Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina predstavljali su članovi Željana Kljajić i Matej Teglović.

46708556 561423707631474 6860093280395198464 n Custom
foto: facebook, Udruga Vretenac Slatina

U kategoriji učenika od 9 do 11 godina, u disciplini šut na gol 1. mjesto osvojio je učenik Valentino Šagud, koji je i u disciplini trčanje 15 metara osvojio 2. mjesto, a 3. mjesto učenik Mateo Grgić.

U kategoriji učenika od 11 do 14 godina, učenik Mihael Trbojević, osvojio je 1. mjesto u disciplini šut na gol, učenik Domagoj Ereš 2. mjesto u disciplini boćanje i 3. mjesto u disciplini poligon, a učenik Tomislav Kljajić 3. mjesto u disciplini boćanje.

U kategoriji od 14 do 19 godina, učenica Viktorija Juran osvojila je 1. mjesto u disciplini poligon, a 3. mjesto u disciplini šut na gol.

46750684 1784879878291105 6004641846364471296 n Custom
foto: facebook, Udruga Vretenac Slatina

I članovi Udruge Vretenac izborili su se za odlična mjesta, tako je Željana Kljajić osvojila 2. mjesto u disciplini poligon i 2. mjesto u disciplini šut na gol, a 3. mjesto u disciplini trčanje 15 metara. Matej Teglović osvojio je pak 2. mjesto u disciplini trčanje 15 metara i 3. mjesto u disciplini poligon i disciplini boćanje.

– Iako smo veoma ponosni na uspjeh naše djece i članova, voljeli bih napomenuti da djeca s teškoćama u razvoju u sportu ne traže rezultate i medalje već mnogo više od toga. Treningom pokušavaju svladati fizičke pokrete i psihičke barijere kako bi uspješno odgovorili na izazove svakodnevnog života. Iako postoje medalje, u ovom su natjecanju doista svi sudionici pobjednici. A neki o njih su i pravi heroji. Od srca se zahvaljujemo DVD-u Slatina što su pokrili troškove puta odlaska na ovo natjecanje – rekla je Patricija Karaman, predsjednica Udruge Vretenac.

(www.icv.hr adf, Udruga Vretenac Slatina)

[g-gallery gid=”492897″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content