POTPISANI UGOVORI Svoje pomoćnike u nastavi dobit će 18 dodatnih učenika

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović danas (utorak) je s predstavnicima Jedinica lokalne samouprave iz gradova Slatine i Orahovice te općina Suhopolje, Pitomača, Nova Bukovica, Gradina, Zdenci i Voćin, potpisao ugovore o sufinanciranju pomoćnika u nastavi koji će dolaziti s ovih područja. Naime, Virovitičko-podravska županija je raspisala javni poziv za budućih 18 pomoćnika u nastavi, koja će brinuti i skrbiti za 18-ero djece s teškoćama u razvoju.

– Nakon što smo početkom ove školske godine potpisali ugovore s 44 pomoćnika u nastavi, ostalo je 18-ero djece koja su imala odobrenje Ministarstva, ali kroz projekt nije bilo sredstava da se i njima osiguraju potrebni pomoćnici. U dogovoru s jedinicama lokalne i regionalne samouprave dogovorili smo sufinanciranje pomoćnika u nastavi i za preostalu djecu – istaknuo je župan Igor Andrović.

Projekt će krenuti od 1. siječnja iduće godine, financirat će se po modelu po kojem će 50 posto sredstava izdvojiti Virovitičko-podravska županija, a ostalu polovicu jedinica lokalne samouprave na kojoj se dijete nalazi. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 370 tisuća kuna.

-Ovaj model će jasno pokazati na koji način se s djecom koja imaju određenu vrstu teškoće treba dalje raditi. Svi željno iščekujemo novi Pravilnik kojim će se definirati tko može raditi u sustavu obrazovanja, odnosno da i pomoćnici budu zaposlenici redovnog sustava – rekla je pročelnica Vesna Šerepac, te istaknula da je već drugu godinu za redom u projekt „In-In – integracija i inkluzija“ uključeno 44 učenika te će uz ovih dodatnih 18 biti zadovoljen kompletan broj učenika kojima je potreban pomoćnik u nastavi.

U općini Suhopolje svog pomoćnika u nastavi dobit će četiri dodatna učenika, a zadovoljstvo još jednom suradnjom sa Županijom istaknuo je Siniša Horvat, načelnik općine Suhopolje.

– Općina Suhopolje je tim učenicima izašla u susret kako bi im se olakšalo učenje, savladavanje gradiva i naravno pripremilo ih za daljnje obrazovanje – rekao je Siniša Horvat, te istaknuo da je zahvalan što je Županija uz sufinanciranje dječjih vrtića, prijevoza učenika i stipendija i ovoga puta otvorena za suradnju što je važno za razvoj općine i boljitak mještana. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”492114″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content