SPORTAŠ TJEDNA Karlo Boos zaslužio je ovu titulu za broncu na državnom prvenstvu u dizanju utega

Virovitičanin Karlo Boos nastupio je na Prvenstvu Hrvatske u dizanju utega, u kategoriji seniora i ostvario odličan rezultat.

Ovo mu je bilo prvo natjecanje u olimpijskim dizanjima, a osim što je osvojio broncu u teškoj konkurenciji u kategoriji do 81 kilogram, oborio je i osobni rekord i tako zaslužio titulu “Sportaša tjedna” Virovitičkog lista.

– Bavio sam se CrossFit-om, a velik dio CrossFit-a “otpada” na olimpijska dizanja. To je kategorija u kojoj sam bio najslabiji, nedostajalo mi je snage pa sam tako iz treninga potpuno izbacio CrossFit i počeo striktno trenirati weightlifting – kaže Karlo Boos.

Na ovom turniru završio je igrom slučaja, a obično takve stvari prođu najbolje.

IMG 20181125 221045
foto: facebook, K. Boos

– Počeo sam “raditi” s Ivanom Knezom, trenerom zagrebačkog kluba “Metalac”. Jedan dio treninga odvijao se u Zagrebu, a jedan u Virovitici i usporedno s treninzima u kalendaru se pojavio ovaj turnir, a trener je rekao da se prijavim – nastavlja naš sugovornik.

Za ovog skromnog Virovitičanina ovo je veliki uspjeh, jer ovo mu je ipak bilo prvo natjecanje u ovoj disciplini, a “ukrao” je broncu.

– U Hrvatskoj je ovaj sport prilično mlad i nerazvijen. Veseli me činjenica da ima puno “jakih” ljudi i natjecatelja koji odlično “dižu”, a posebno mi je drago što sam i ja među njima. Ponosan sam i sretan što sam u sve ovo krenuo samouk i s toliko malo treninga dogurao toliko daleko. Ovo smatram velikim uspjehom – zaključio je K. Boos.

Pripreme za ovaj turnir trajale su četiri mjeseca, a treće mjesto donijelo mu je dizanje 98 kilograma u trzaju te 128 kilograma u nabačaju i izbačaju.

(www.icv.hr, ml, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content