Uskoro kreću radovi na uređenju prometne zone oko OŠ Ivane Brlić-Mažuranić

Nakon što je potpisan ugovor o izvođenju radova na uređenju prometnog pravca kod Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, izvođač radova, tvrtka Ceste d.d. Bjelovar uvedena je danas (srijeda) u posao. Početak radova očekuje se sredinom ovog mjeseca, a njihov završetak sljedećeg ljeta.

Projekt je odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske temeljem javnog poziva za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području RH za 2018. godinu. Nositelj projekta je Grad Virovitica, vrijednost ugovorenih radova iznosi 5.122.123 kuna, a MUP će ih sufinancirati do iznosa od 2.506.650 kuna iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Vrijednost stručnog nadzora je 105.000 kuna, a obavljat će ga tvrtka CIP d.o.o.

Prometnim elaboratom uređenja prometne zone oko škole riješene su kritične točke prometovanja, a radi se o križanjima stambenih i sabirnih ulica, kao i o boljoj povezanosti pješaka iz tzv. „Kraševog naselja“ sa školom.

OKO IBM Custom
foto: virovitica.hr

– Raskrižja su rješavana kružnim tokovima, dok je pješačka komunikacija riješena dodanim pravcem nogostupa. Radi se o rekonstrukciji 4 raskrižja, od kojih su 3 riješena uvođenjem kružnog toka, a jedno je semaforizirano – rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo, Kristijan Sabo.

Inače, Osnovnu školu Ivane Brlić-Mažuranić pohađaju učenici od 1. do 8. razreda iz cijelog istočnog područja grada.

– Uz školu je smještena i sportska dvorana u kojoj se održavaju redovni treninzi većine klubova u gradu, kao i određene sportske manifestacije. Ovakvim načinom uređenja prometa pridonijet će se većoj sigurnosti školske djece, ali i ostalih sudionika u cestovnom prometu, kao i smanjenju brzine kretanja motornih vozila – istaknuo je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content