AK VIROVITICA Godinu dana nakon osnutka vitrine prepune trofeja, glavnu riječ imala Paula Rakijašić

VIROVITIČKI ATLETIČARI FANTASTIČNI U 2018. GODINI

Atletski klub Virovitica ove je godine ostvario sjajne rezultate u svim uzrasnim kategorijama, a uspjeh je tim veći ako se u obzir uzme činjenica da je osnovan prije malo više od godinu dana. Najviše se istaknula u cijeloj toj priči atletičarka Paula Rakijašić, a izdvojit ćemo najbolje u 2018. godini.

Paula je jedina vrhunska sportašica u kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u klubovima Virovitičko-podravske županije. Na Europskom prvenstvu u Tilburgu postala je 79. krosašica Europe. Na 40. Međunarodnoj utrci grada Koprivnice Paula je u borbi s Kenijkama stigla do bronce, dok je Lorena Blaga bila druga u juniorskoj kategoriji. Na prvenstvu Hrvatske u kros utrci održanoj u Škabrnji Paula je osvojila treće mjesto. Okitila se i zlatom u utrci na 3000 metara u 8. kolu HALS-a i tako je petu godinu zaredom proglašena prvakinjom Hrvatskog atletskog saveza.

Kao juniorska reprezentativka Hrvatske nastupila je na prvenstvu Balkana i osvojila drugo mjesto u utrci na 1500 metara. Na pojedinačnom juniorskom prvenstvu Hrvatske u Splitu Paula je osvojila dva srebra na 1500 metara dok je Lena Sabo na istom prvenstvu istrčala dva osobna rekorda. Na mitingu otvorenja sezone “AK AGRAM”, u utrci na 1500 metara u jakoj međunarodnoj seniorskoj konkurenciji zauzela je 7. mjesto dok je na istom mitingu bila najbrža hrvatska juniorka.

Postala je državna prvakinja na juniorskom prvenstvu u Zagrebu, u utrci na 800 metara, a povijest virovitičke atletike ispisala je na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu gdje je postala prvakinja na 1500 metara pod vodstvom trenera Siniše Špiranca.

-U pravilu treniram šest puta tjedno, a atletikom se bavim malo više od četiri godine. Treninzi su nekad teži, nekad lakši, ovisi o danu i cilju. Jednostavno, to je borba sa štopericom, kad izađem na stazu ostajemo samo ja i štoperica, sami protiv sebe. Uvijek si postaviš neki viši cilj, težiš da budeš bolji i brži, to je ono što te gura naprijed i naravno, uvijek ti se vrati na najbolji način – poručila je Pitomačanka Paula Rakijašić, članica AK Virovitica.

(www.icv.hr, foto: arhiva)