BOŽIĆNI KONCERT Suhopoljska publika uživala u pjesmi, plesu i recitacijama

Mnogo lijepih koreografija, igrokaza i prigodnih recitacija uvelo je suhopoljsku publiku u predbožićno raspoloženje. Ljubitelji folklora jučer (ponedjeljak) su uživali u već tradicionalnom božićnom koncertu Kulturno umjetničke udruge „Suhopolje“.

U punoj dvorani Hrvatskog doma Suhopolje, publici su se predstavili folkloraši KUUS-a sa svoje tri skupine, zatim dramska skupina KUU „Suhopolje“ te dramska skupina OŠ Suhopolje.

Starija folklorna skupina predstavila je slavonske, srijemske i podravske te splitske tradicionalne plesove.

-Starija folklorna skupina, osobito je predana radu u Udruzi, stoga se za ovakve koncerte vježba tijekom cijele godine. Izrazito smo ponosni na naš rad i postignuća – rekla je Martina Šaka, predsjednica KUUS-a.

IMG 5037 Custom

Rad voditelja starije skupne, Franje Vidaline, vidljiv je u svakom plesnom koraku. Osobita radost i ponos može se vidjeti na članovima KUUS-a kada odjenu svečane nošnje, koje za folkloraše priprema Ljubica Litrić.

NOVA DRAMSKA SKUPINA

Vesele poglede plijenili su najmlađi članovi KUUS-a, prigodno nazvani „Kristkindli“ koji su s dvije koreografije osvojili srca publike. Prvu koreografiju izveli su u tradicionalnim nošnjama dok su se za drugu preodjenuli u crveno bijele kombinacije. Obje koreografije za najmlađe osmislila je i uvježbala Snježana Šantavec, članica starije folklorne skupine.

– Nakon dugo vremena, radosni smo što možemo predstaviti i dramsku skupinu KUUS-a. Dramska skupina je djelovala i prije, s vremenom se interes za nju smanjio te je prestala s djelovanjem. Ove godine smo uspjeli sastaviti novu dramsku skupinu, a sve zahvaljujući  Saneli Petrić koja je pristala na taj hvalevrijedan rad – ističe M. Šaka, koja kaže da joj je na trudu cijeli KUUS jako zahvalan.

Kroz ples i recitacije predstavila se srednja folklorna skupina koja je publiku podsjetila na običaje koje su njegovali naši stari i koje još i danas, na autentičan način, njeguju neke obitelji.

IMG 5064 Custom

Božićni koncert KUUS-a upotpunila je i dramska skupina OŠ Suhopolje čija je plesno-recitativna točka bila pravo osvježenje. Učenici su iznijeli božićnu priču kroz rap pjesmu i odličan ritam. Voditeljica dramske skupine Marina Rokinger ističe kako je lako raditi s djecom koja su voljna svoje vrijeme provoditi u izvannastavnim aktivnostima u kojima se pleše i pjeva.

Na kraju koncerta, svi izvođači i publika otpjevali su zajedno pjesmu „Radujte se narodi“, a za najmlađe „Kristkindle“ je Djed Mraz donio i prigodne poklone.

(www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”498233″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content