KONCERT U PITOMAČI Područna glazbena škola biranim programom oduševila publiku

Područna glazbena škola Dr. Marijana Jergovića Pitomača jučer (četvrtak) je održala svoj tradicionalni božićni koncert. Koncert je započeo pozdravnom riječju ravnatelja glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, Damira Mihaljevića, kojoj Područna glazbena škola i pripada.

Ravnatelj je ujedno najavio i novi projekt, adaptaciju „Stare škole“ u Pitomači za potrebe Područne glazbene škole te se zahvalio svima koji omogućuju ostvarenje projekta. Na koncertu su sudjelovali učenici Glazbene škole i polaznici Glazbene igraonice.

Predstavili su se kroz solo točke, duete, komorni sastav tambura, komorni sastav harmonika, veliki orkestar i zbor glazbene škole. Završetak koncerta obilježio je nastup Limene glazbe Pitomača.

Tom prigodom voditeljica Glazbene škole, Teodora Zdeličan, najavila je mogućnost upisa instrumenta violine od slijedeće školske godine i zahvalila svima što su svojim dolaskom podržali mlade glazbenike. O podršci mladih i ljubiteljima dobre glazbe govori činjenica da se u punoj dvorani Doma kulture tražila i stolica više. (www.icv.hr, tz, foto: foto Begović)