DOK JE MALI NOGOMET HARAO VIROVITICOM 19. zimsko prvenstvo bilo je jedno od najgledanijih

TEKST U CIJELOSTI PRENOSIMO IZ ARHIVE VIROVITIČKOG LISTA:

Trofej i 23.446 kuna otišli su u Vinkovce. Stakloprom, kojeg su predvodili iskusni prvoligaški mačci, Hrvoje Ratković, Mario Petrović, Mario Tadić i najbolji igrač turnira Ernad Ađulović, u finalu je lakoćom bio bolji od prošlogodišnjeg – najboljeg. Tole tako više nije na vrhu, iako, da je on imao malo više sreće, tko zna…

Ovogodišnje 19. zimsko prvenstvo Virovitice u malom nogometu ostat će upamćeno kao jedno od najgledanijih do sada. Posljednja tri dana kada su se igrali četvrtfinalni, polufinalni i završni dvoboji sportska dvorana Tehničke škole bila je pretijesna. Upravo ta činjenica govorila je o kvaliteti ovogodišnjeg turnira, upravo su to bili argumenti da svi oni koji vole i sport i mali nogomet pohrle prema parketu.

SENIORI / FINALE

TOLE D.O.O. 3
STAKLOPROM 5

VIROVITICA. Sportska dvorana Tehničke škole. Gledatelja: 1500. Suci: Mladen Lončar i Ivica Blažević.

STRIJELCI: 0:1 – Petrović (13), 0:2 – Ratković (21), 0:3 – Ramić (26), 0:4 – Ađulović (31), 1:4 – Krizmanić (32), 2:4 – Penzar (32), 3:4 – Penzar (34), 3:5 – Petrović (39).

TOLE D.O.O.: Jukić, Krizmanić, Roguljić, Adamić, Penzar, Runevski, Bogadi, Pipinić. Trener: Vlatko Belša.

STAKLOPROM: Kovačević, Hrušovski, Ratković, Crnjac, Petrović, Tadić, Ađulović, Dujak, Karlić, Ramić, Olujević. Trener: Ante Šibenik.

stakloprom 1 Custom
Stakloprom Vinkovci

Vinkovački Stakloprom pokazao je najviše. Nitko im ne može ništa prigovoriti. Svladali su sve protivnike, pokazali konstantnost, a u odlučujućim dvobojima igrali su najbolje i najljepše. Naravno, neki su željeli da pobijedi netko drugi. Uvijek netko ima svoje favorite, ali neki od njih su ostali daleko…

Finale nije bilo onakvo kakvo se očekivalo. Tek je zadnjih 10 minuta ponudilo “neizvjesnost”. Naime, do 32. minute Vinkovčani su vodili 4:0. Ubrzo potom primili su 3 gola u dvije minute. Tole je uveo i petog igrača umjesto vratara. No ni to mu nije pomoglo. Možda bi društvo iz Špišić Bukovice prošlo bolje da je u njihovim redovima bio, primjerice, Dinko Huskić, ali u vrijeme kada se na sve strane igraju kojekakvi turniri, svatko je pronašao svoj. Tako je Virovitica, nažalost, ostala uskraćena za neke igrače koji su trebali pojačati spektakl.

Domus salon je pružio najveće oduševljenje, ali i razočarenje. Momci koje je predvodio kapetan malonogometne reprezentacije Hrvatske Robert Grdović otišli su 3. siječnja u Hamburg. Uz njega su u Njemačku otišli i Jozić i Čivrag i Novak. Četvorica standardnih. Trebalo je naći zamjenu uoči odlučujućeg sraza s Toletom. Trebalo, ali… Sat vremena prije odlučujućeg dvoboja, koji su mnogi okarakterizirali kao finale prije finala, društvo koje je trebalo igrati za Domus salon javilo se i kazalo: “Imali smo prometnu nesreću.” Neki baš i nisu povjerovali u to, ali za utjehu Robert Grdović je odigrao maksimalno tri utakmice manje od konkurenata. No, to ga nije spriječilo da bude najbolji strijelac turnira sa 20 pogodaka. Tako je Tole prošao “bez znoja”, a Kavana Nova je imala težak posao. Ipak, momčad kojoj je za dlaku izmaklo finale lakoćom je porazila MNK Orkan Domus građevni materijali, momčad koja je pod sličnim imenom osvojila ovogodišnju Kutiju šibica.

Ostala dva polufinalista bila su očekivana – Maraton Stil Iličić gdje su najznačajnije poluge bili Antun Dunković i Vedran Viljevac te Stakloprom. Prvo polufinale je bilo spektakularno. Kavana Nova je do tri minute prije kraja vodila 2:1, a nakon toga je Tole došao do izjednačenja i na kraju, nakon penala, do pobjede. U drugom polufinalu Stakloprom, za koji je u odlučujućim utakmicama zaigrao i Hrvoje Ratković, bez mnogo muke prošao je maratonce.

ruz Custom
Rekreacijska udruga žena

Ove godine turnir je imao i niz popratnih sadržaja. Osim što su Domus pratile “domusice”, četiri djevojke koje su se “razbacivale na glazbu”, bilo je tu i ekshibicija. Prva je bila između dva polufinala, u kojem je Rekreacijska udruga žena lakoćom pobijedila Podravske Sesvete. Virovitičanke su im zapalile petardu i tako postale ženske pobjednice turnira.

VETERANI / FINALE

MNK VIROVITICA 1
HSP 0

VIROVITICA. Sportska dvorana Tehničke škole. Gledatelja: 800. Suci: Ivica Blažević i Mario Vecko.

STRIJELAC: Robert Špiranec za MNK Virovitica.

MNK VIROVITICA: Kožnjak, Moslavac, Vargović, Lončar, M. Resler, Špiranec, Z. Resler, Rajnović. Trener: Robert Špiranec.

HSP: Harš, Dražić, Čorić, Bloudek, Mikolčić, Stupar, Prugovečki, Kravarščan, Švraka, Perša, Kapoli. Trener: Ante Dražić.

mnk vtc Custom
Veterani MNK Virovitica

Ove godine MNK Virovitica nije bila ni blizu uspjehu. Ispali su još u repesažu. No, veterani Moka došli su do zlata, dokazujući onu staru izreku o starom barutu za kojeg nikad ne znate kada će opaliti… U njima još uvijek ima dima i to su pokazali na veteranskom dijelu turnira. Titule najboljima podijelili su ministar MUP-a Ivica Kirin, virovitičko-podravski župan Zvonimir Šimić, virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak, predsjednik Turističke zajednice grada Virovitice Zdenko Hercigonja te Željko Pervan i Blaž.

Ovogodišnje malonogometno prvenstvo pokazalo je da Virovitica uživa veliki ugled i da je ovdje mali nogomet “in”. Ne čudi da se od igrača koji su nastupali u Tehničkoj školi lakoćom može stvoriti ekipa koja bi u malonogometnim uvjetima bila više nego respektabilna. To je samo zalog za budućnost, jer iduće godine je 20. godišnjica turnira i postojanja MNK Virovitice. Dovoljan razloga da turnir bude još bolji i fondom nagrada bogatiji.

Broj 2470 – 13. siječnja 2006. godine

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content