FOTO: OD KVALIFIKACIJA DO POVIJESNE POBIJEDE Ovu godinu zasigurno ćemo pamtiti po srebru zlatnog sjaja

Od kvalifikacija do povijesne pobjede na Svjetskom prvenstvu, igrače hrvatske nogometne reprezentacije, Vatrene, pratili su navijači diljem Virovitičko-podravske županije. Sve je počelo u Zagrebu, gdje su Vatreni na domaćem terenu ugostili Ukrajinu, a uz mnogobrojne navijače iz cijele Hrvatske, podršku s tribina dali su im i brojni iz naše županije, među njima i vatreni navijači iz Špišić Bukovice i Bušetine. Nakon toga, put Rusije, odnosno Kalinjingrada, na prvu utakmicu Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2018., zaputili su se i navijači iz Slatine, Nove Bukovice, Miljevaca…

Tijekom cijelog prvenstva naša županija bodrila je Vatrene i iz svojih domova, a rekvizita, euforije, ali i delicija nije nedostajalo. Hrvatsku zastavu, kockasti dres i srce vatreno s Hrvatima je od početka Svjetskog prvenstva dijelio još jedan narod – Kenijci. Naime, svaku utakmicu koju su Vatreni odigrali u Rusiji, navijači u Keniji zdušno su pratili i gorljivo bodrili upravo Hrvate. Najveće slavlje bilo je očigledno kada su Vatreni pobijedili Englesku i ušli u finale Svjetskog prvenstva.

Brojni su navijači utakmice pratili na velikom ekranu u Sportskom rekreacijskom centru Vegeška u Virovitici, kao i u kafićima i vikendicama diljem Virovitice i naše županije, a pobjede su slavili izlaskom na ulice. Slično je bilo i nakon finala, kada su brojni navijači unatoč porazu izašli na ulice slaviti srebro „zlatne” boje. Nakon 20 godina cijela Hrvatska ponovno je bila na nogama i zajedno je slavila ovaj povijesni uspjeh. (www.icv.hr, žđl)