FOTO: OD KVALIFIKACIJA DO POVIJESNE POBIJEDE Ovu godinu zasigurno ćemo pamtiti po srebru zlatnog sjaja

- PROMO -

Od kvalifikacija do povijesne pobjede na Svjetskom prvenstvu, igrače hrvatske nogometne reprezentacije, Vatrene, pratili su navijači diljem Virovitičko-podravske županije. Sve je počelo u Zagrebu, gdje su Vatreni na domaćem terenu ugostili Ukrajinu, a uz mnogobrojne navijače iz cijele Hrvatske, podršku s tribina dali su im i brojni iz naše županije, među njima i vatreni navijači iz Špišić Bukovice i Bušetine. Nakon toga, put Rusije, odnosno Kalinjingrada, na prvu utakmicu Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2018., zaputili su se i navijači iz Slatine, Nove Bukovice, Miljevaca…

IMG 6c17a25bd98caf9af8d8ba77ed971c65 V

Tijekom cijelog prvenstva naša županija bodrila je Vatrene i iz svojih domova, a rekvizita, euforije, ali i delicija nije nedostajalo. Hrvatsku zastavu, kockasti dres i srce vatreno s Hrvatima je od početka Svjetskog prvenstva dijelio još jedan narod – Kenijci. Naime, svaku utakmicu koju su Vatreni odigrali u Rusiji, navijači u Keniji zdušno su pratili i gorljivo bodrili upravo Hrvate. Najveće slavlje bilo je očigledno kada su Vatreni pobijedili Englesku i ušli u finale Svjetskog prvenstva.

biskupi

Brojni su navijači utakmice pratili na velikom ekranu u Sportskom rekreacijskom centru Vegeška u Virovitici, kao i u kafićima i vikendicama diljem Virovitice i naše županije, a pobjede su slavili izlaskom na ulice. Slično je bilo i nakon finala, kada su brojni navijači unatoč porazu izašli na ulice slaviti srebro „zlatne” boje. Nakon 20 godina cijela Hrvatska ponovno je bila na nogama i zajedno je slavila ovaj povijesni uspjeh. (www.icv.hr, žđl)

[g-gallery gid=”468686″]

[g-gallery gid=”468100″]

[g-gallery gid=”468133″]

[g-gallery gid=”468229″]

[g-gallery gid=”468254″]

[g-gallery gid=”468219″]

[g-gallery gid=”467256″]

[g-gallery gid=”463735″]

[g-gallery gid=”463418″]

 

Povezane vijesti

Skip to content