FOTO U COOR Virovitica stigao ADOS-2, mjerni instrument za dijagnostiku autizma

Zahvaljujući Gradu Virovitici i trgovačkom lancu Kaufland, virovitički Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju nabavio je mjerni instrument ADOS-2.

– Opservacijski protokol za dijagnostiku autizma (ADOS-2) je standardizirani i polustrukturirani protokol za procjenu osoba koje su upućene na procjenu zbog sumnje na poremećaje iz spektra autizma. Važno je naglasiti da je za donošenje dijagnoze autizma uz obavezno provođenje protokola nužno provesti klinički intervju s roditeljem, kliničku opservaciju djeteta, ciljanu biomedicinku dijagnostiku i procjena pojedinih razvojnih područja – poručuju iz COOR-a Virovitica.

Sljedeći cilj je primjenom instrumenta, koji će provoditi dvije educirane rehabilitatorice, Dubravka Periša i Stanislava Đurčević, ostvariti mogućnost provođenja stručne i kvalitetne dijagnostike autizma. Po završetku procesa supervizije i stvaranja ostalih preduvjeta, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica izvijestit će javnost o mogućnosti roditelja da umjesto dugog čekanja i odlazaka u druge gradove dođu obaviti dijagnostiku autizma u Centru.

(virovitica.hr, COOR Virovitica)

[g-gallery gid=”496759″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content