FOTO Vatreni ples mažoretkinja i slavljenički koncert povodom 135 godina djelovanja Gradske glazbe Virovitica

Vatrenim plesom Mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica u zamračenoj dvorani Centra kulture započeo je još jedan tradicionalni božićno-novogodišnji koncert.

Plesom sa svjetlećim štapovima Mažoretkinje su dale naslutiti da će ovo biti poseban koncert. I bio je. U povodu 135 godina djelovanja Gradske glazbe Virovitica, večeras (petak) je održan slavljenički koncert u sklopu manifestacije Prosinac u gradu.

U uvodnom dijelu programa, publici se obratio i prigodnim riječima pozdravio publiku Tihomir Manojlović, predsjednik Gradske glazbe Virovitica koji je istaknuo veliko zadovoljstvo zbog okupljanja bivših članova. U programu su sudjelovale Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica koje su predstavile rad svoje četiri sekcije – dječje mažoretkinje, kadetkinje, juniorke i seniorke.

MG 2852

Dinamične plesne korake prezentirale su uz božićne i popularne pjesme. Svu raskoš glazbene umjetnosti pokazao je puhački orkestar izvedbama poput “Pop and rock legends: The mamas and the papas”, “Blue rock”, zatim “Selection from Marry Poppins”, “Tchaikowsky’s greatest hits”, “Sleight ride” i mnoge druge.

-Iznimno sam ponosan što publici možemo predstaviti cjelogodišnji rad orkestra. Priprema ovog koncerta nije bila lagan posao, amatersko sviranje iziskuje mnogo odricanja jer su članovi orkestra većinom učenici glazbenih škola koji na probe orkestra dolaze u slobodno vrijeme. Drago mi je što orkestrom vlada pozitivna energija i što se uz sviranje jako dobro zabavljamo. Nadam se da se to kroz našu glazbu i vidi – istaknuo je Silvio Paloš, dirigent orkestra Gradske glazbe Virovitica.

MG 2747

Pravo osvježenje bili su stariji članovi orkestra koji su prestali aktivno svirati u orkestru. Na pozornici su se pridružili trenutnim članovima orkestra te su zajedno odsvirali koračnice “Tiger rag” i planetarno popularni “Radetzky marsch” pod dirigentskom palicom Damira Mihaljevića, ravnatelja Glazbene škole “Jan Vlašimsky”.

Kao zahvalu za svoj rad i doprinos podijeljene su zahvalnice svim starijim, neaktivnim članovima kao i trenutačnim, aktivnim članovima. Posebne zahvalnice dodijeljene su bivšim, živućim predsjednicima Gradske glazbe bez kojih Glazba ne bi bila ovo što je danas – Damiru Jakušu, Borisu Hlavatiu, Ladislavu Borbašu, Vladimiru Kovačeviću, Robertu Cengeru, Ivani Molnar i trenutačnom predsjedniku Tihomiru Manojloviću.

MG 2734

Koncertu je, uz mnoge druge ljubitelje glazbe uživala Vlasta Honjek Golinac, zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice.

(www.icv.hr, lmh, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”500209″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content