FOTO Virovitičko-podravski župan Igor Andrović označio početak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini

Danas (ponedjeljak) je virovitičko-podravski župan Igor Andrović označio početak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini, u Kolodvorskoj ulici br. 8. Tako će do 1. srpnja iduće godine ukupno 11 novih ureda za nove i mlade poduzetnike biti predstavljeno i dano im na korištenje u Poduzetničkom inkubatoru u Slatini.

Otvaranju radova nazočili su brojni uzvanici, između kojih, uz župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića i njegovih zamjenika Marija Klementa i Darka Žužaka, saborska zastupnica Vesna Bedeković, pomoćnica ministra gospodarstva poduzetništva i obrta Ana Mandac, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić…

Saborska zastupnica Vesna Bedeković prilikom obraćanja, nazočnima je uputila pozdrave saborskog zastupnika Josipa Đakića i ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića, te ih ispričala što nisu mogli nazočiti otvaranju radova, jer su u Zagrebu gdje se obilježava godišnjica smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

IMG 1181 Custom

-Ovo je treći u nizu novih projekata Mreže poduzetničkih inkubatora u Virovitičko-podravskoj županiji i zasigurno će puno značiti za razvoj poduzetništva i gospodarstva grada Slatine i Virovitičko-podravske županije. Drago mi je što će radove na ovom projektu, staroj zgradi bivšeg Doma zdravlja, izvoditi domaća tvrtka Građenje Marković iz Slatine – naglasio je župan Andrović.

Početak radova blagoslovio je slatinski župnik Župe sv. Josipa Dragan Hrgić.

Radove na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini, u staroj zgradi Doma zdravlja, izvodit će tvrtka Građenje Marković iz Slatine, vrijednosti 8.670.570 kuna za rekonstrukciju i prenamjenu stare zgrade, dok će stručni nadzor provoditi tvrtka Trinas projekt iz Osijeka, vrijednosti 171.250 kuna.

IMG 1192 Custom

Projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije obuhvatio je gradnju dva nova poduzetnička inkubatora u Pitomači i Orahovici, koji se već grade, te sada i Poduzetnički inkubator u Slatini.

Nakon završetka ovog projekta, u sastavu Virovitičko-podravske županije bit će četiri poduzetnička inkubatora s ukupno 63 poslovna prostora (48 u inkubatorima u Slatini, Orahovici i Pitomači, te već 15 postojećih u Virovitici), čijim stanarima će Virovitičko-podravska županija plaćati smještaj.

47575913 990626091125673 2854575521373618176 n Custom

Projekt je napisala VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS).

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”496198″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content