FOTO Za svoj 30. rođendan KUD Virovitica publiku počastio tradicionalnim koncertom “Večer folklora, pjesme i običaja”

U povodu 30. godina rada KUD-a Virovitica održana je 25. Večer folklora, pjesme i običaja. U ovo predblagdansko vrijeme i vrijeme došašća već se tradicionalno održavaju večeri folklora, pjesme i plesa među Virovitičanima. Ove godine uz domaćina, Kulturno-umjetničko društvo „Virovitica“ nastupili su i KUD „Crkvari“ iz Crkvara, KUD „Preporod“ iz Dugog Sela kod Zagreba te Vokalni ansambl „Contesse“ iz Suhopolja.

IMG 4390 Custom

– Ponosni smo na ovu, već tradicionalnu Večer folklora, pjesme i običaja. Trudili smo se ugostiti najbolje plesače i pjevače te tako počastiti našu vjernu publiku koja nas prati u našem djelovanju već 30 godina. Zaista sam sretan i ponosan – rekao je nakon nastupa Matija Gosler, predsjednik KUD-a Virovitica.

IMG 4514 Custom

KUD Virovitica predstavio se pjevačkom skupinom, splitskim plesovima te pjesmama i plesovima Baranje. KUD „Crkvari“ svoj rad predstavio je muškom vokalnom skupinom koja je izvela slavonske pjesme te božićnom pjesmom. KUD „Preporod“ oduševio je publiku pjesmama i plesovima Prigorja, a u drugom izlasku na pozornicu, pjesmama i plesovima Imotske krajine. Vokalni ansambl „Contesse“ izvele su četiri pjesme te su time zaslužile gromoglasan pljesak.

IMG 4518 Custom

Program su zatvorili zvuci pjesme „Narodi nam se“ koju su, uz publiku, otpjevali svi sudionici 25. Večeri folklora, pjesme i običaja. Koncertu je nazočila i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek Golinac. (www icv.hr, lmh, Foto: L. Martinko – Hock)

[g-gallery gid=”495767″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content