KLASIČNA GIMNAZIJA Kroz priredbu, ples i glazbu pokazali radost iščekivanja Isusova rođendana

Foto: KKG Virovitica

U dinamičnoj, ali razdraganoj atmosferi koja je odisala velikom radošću iščekivanja Isusova rođendana, u srijedu, 19. prosinca u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici održana je božićna priredbu pod nazivom „Božićna priča 1914. g.“

Zagonetni naslov bio je ovogodišnja tema. Radi se o zanimljivom povijesnom događaju. Naime, vojnici Prvog svjetskog rata na francusko–njemačkoj granici spontano su tog dana počeli izlaziti iz svojih rovova i bez pucnjave u zajedništvu proslavili blagdan Božića. Djelić tog ugođaja mogli smo doživjeti u kratkom i sadržajnom dramskom prikazu na izvornim jezicima i hrvatskom, prethodio je izražajni borbeni ples, a prigodnim recitalom zaključen je prvi dio programa. U nastavku se uživalo u predivnim glasovima školskog zbora i solista te zvucima raznovrsnih instrumenata jer su nadahnute i birane melodije upotpunile ovu večer okupljenosti svih naroda oko male trošne štale.

Sve se odigralo u Kazalištu Virovitica, a nakon toga su se svi sudionici programa, publika i izvođači, uputili u prostore Klasične gimnazije na zajedništvo oko blagdanskog stola. (www.icv.hr, kkg-vtc)