Kontinuitet nastupa Bosne i Hercegovine na sajmu Viroexpo

U Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Zagrebu, veleposlanica NJ.E. Renata Paškalj i savjetnik Obrad Savić, primili su izaslanstvo Organizacijskog odbora sajma Viroexpo u kojem su bili predstavnici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, direktor i Suzana Kolesarić, viša stručna suradnica.

Izaslanstvo sajma upoznalo je veleposlanicu s nastupom izlagača iz BiH: Bihaća, Doboja, Mostara i Tuzle, na 24. Viroexpu, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati od 15. do 17. ožujka 2019. godine u Virovitici.

Veleposlanica Renata Paškalj izrazila je zadovoljstvo sudjelovanjem izlagača iz cijele BiH na sajmu Viroexpo, kao i očekivanja da će sudjelovanje tvrtki na ovom i ostalim sajmovima u BiH i Hrvatskoj povećati međusobni obim vanjskotrgovinske razmjene.

Bosna i Hercegovina se na sajmu Viroexpo predstavlja od 2001. godine, a 2009. godine je bila zemlja partner sajma.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i BiH, u 2017.god., iznosila je 103,9 mil. kn, od čega je izvoz iznosio 49,8 mil. kn, uvoz 54,1 mil. kn. (wwww.icv.hr, Ivod)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content