Malonogometni klub Slatina prošao 1. kolo kupa regije Istok, zablistao Jurica Culej

MNK Slatina jučer je, u sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Čačincima, kao domaćin dočekala Futsal akademiju Sveti Patrik u 1. kolu kupa regije Istok.

Slatinčani kreću sigurno u utakmicu i diktiraju igru od samog početka, protivnik stoji u čvrstom bloku te uz nevjerojatnog vratara na svojim vratima dugo uspijeva držati neriješen rezultat. Pred kraj prvoga dijela puca koncentracija gostiju i napokon slatinski ”futsaleri” uspijevaju savladati raspoloženog vratara gostiju, za 1:0 pogađa Prlić.

U drugo poluvrijeme Slatinčani ulaze dosta dekoncentrirano i protivnik im ”prodaje” dvije brze kontre, te okreće rezultat u sedam minuta na 1:2. Nakon toga Slatina pritišće još jače, te Kupres sjajnim udarcem poravnava na 2:2. Tada na scenu stupa fantastični Jurica Culej, kojemu je ovo bio i prvi nastup u sezoni. Najprije petom zabija iz odlično odigrane akcije za novo vodstvo od 3:2, a ubrzo nakon toga podiže i na 4:2. Gosti u zadnjih pet minuta kreću na sve ili ništa sa igračem-golmanom u polju i uspijevaju smanjiti na 4:3, što je bio konačan rezultat.

– Bila je ovo utakmica gdje su naši igrači iz drugog plana dobili priliku zaigrati puno više minuta na terenu. Tako je Culej pokazao da još u njemu ima dinamita za ozbiljan nogomet, rezervni vratar Bošnjak je na golu vrlo dobro odradio cijelu utakmicu, Petrinjak, Knežević, Šaponja i Fotez su odigrali značajne uloge i minutažu, a debitirali su i Dražen Kocić te Pavao Vicić, koji nam na žalost zbog poslovnih obaveza ne mogu pomoći u 2. HMNL-Istok. Čestitke našim protivnicima na fer i korektnoj utakmici i sretno im u županijskoj ligi. Velike čestitke ekipi i treneru na pobjedi. Velika hvala i našim vjernim članovima, simpatizerima i navijačima koji su bili naš peti igrač tijekom cijele utakmice. Hvala i Čačincima na podršci, gdje smo, vjerojatno, za tjedan dana opet domaćini te se nadamo ovakvom odazivu i na sljedećoj domaćoj utakmici protiv MNK Našica u zadnjem kolu prvog dijela prvenstva – izjava je iz Uprave MNK Slatina nakon utakmice.

Utakmicu 8. kola HMNL-Istok MNK Slatina igra u gostima već danas (subota) od 20,15 sati u Požegi kod ekipe MNK Autodijelovi Tokić.

(www.icv.hr, adf, MNK Slatina, foto: arhiva, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content