Međusobne utakmice klubova s područja VPŽ u 4. ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica

Papuk uvjerljiv domaćin, Virovitica s dvije pobjede druga

Iza nas je još jedna polusezona u 4. nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

Virovitičko-podravska županija ima, kao i proteklih sezona četiri kluba, koji se natječu u ligi: Papuk iz Orahovice, koji će prezimiti na prvoj poziciji, Slatina je na šestom mjestu, Virovitica, koja je osma i Pitomača se nalazi na desetom mjestu na tablici. Ovdje ćemo analizirati međusobne susrete naših klubova.

Već u prvom kolu u Orahovici Papuk je visoko 3:0 pobijedio Viroviticu, nagovijestivši uspješnu jesen. U trećem kolu u Orahovici gostovala je Pitomača i također izgubila 3:0.

Šesto kolo donijelo je na Vegeški derbi Virovitice i Slatine. Domaći nogometaši su bili uspješniji pobijedivši Slatinčane 2:0. Najuzbudljiviji županijski derbi je odigran u osmom kolu, kada je Pitomača ugostila Slatinu. Domaći su poveli 1:0. Gosti iz Slatine u velikom preokretu vodili su 3:1, da bi na kraju Pitomača uspjela spasiti jedan bod. Završilo je 3:3. Junak utakmice bio je Filip Škaro koji je postigao dva zgoditka za Pitomaču.

MG 5276
Virovitica – Slatina // foto: M. Rođak

U desetom kolu Virovitica je promarširala kroz Pitomaču odnijevši sva tri boda pobijedivši zgoditkom Roka Horačeka 1:0. Posljednji županijski derbi odigran je u 12. kolu, kada je Papuk na svom terenu minimalno pobijedio Slatinu 1:0.

Kada se sumiraju samo rezultati naših klubova, najbolji je i dalje Papuk s maksimalnih devet bodova, ali se mora uzeti u obzir, da je sve utakmice igrao na svom travnjaku.

Druga je Virovitica, koja je uvjerljivo poražena u Orahovici. Na domaćem terenu je bila bolja od Slatine, a tri boda je donijela s gostovanja iz Pitomače. Slatina je jedini bod osvojila u Pitomači, dok je poražena u Virovitici i Orahovici. Pitomača se u toj mini tablici nalazi na posljednjem mjestu. Doživjela je dva poraza: na gostovanju kod Papuka i na svom terenu od Virovitice, dok je jedini bod iščupala u posljednjim trenucima utakmice sa Slatinom na svom travnjaku.

IMG 5755 Custom
Pitomača – Slatina // foto: M. Šolc

-Sve su to bile odlične utakmice protiv jako dobrih protivnika u kojima smo dali maksimum i odnijeli sve tri pobjede. Iza nas je iznimno dobra jesen, pokazali smo na terenu da smo okupili vrhunsku momčad i nismo se nikoga bojali, posebno na domaćem terenu. Pred nama su pripreme za drugi dio sezone. Ako prođemo bez ozbiljnijih ozljeda, bit ćemo jaki i na proljeće. U gostujućim utakmicama možemo biti jednako opasni, kao i na domaćem terenu – prokomentirao je Darko Krsnik, trener najbolje županijske momčadi u ligi -orahovačkog Papuka.

Papuk Slatina 5 1
Papuk Orahovica – Slatina // foto: V. Grgurić

TABLICA MEĐUSOBNIH UTAKMICA KLUBOVA IZ VPŽ

PAPUK 3 3 0 0 7:0 9
VIROVITICA 3 2 0 1 3:3 6
SLATINA 3 0 1 2 3:6 1
PITOMAČA 3 0 1 2 3:7 1

Lista strijelaca županijskih derbija:

2 zgoditka – Marin Čavić (Papuk) i Filip Škaro (Pitomača)

1 zgoditak – Tomislav Blažević, Rok Horaček, Domagoj Vučemilović – Jurić (svi Virovitica); Matej Kupres, Dominik Hodak, Matej Potočki (svi Slatina) te Miroslav Rukavina, Matija Krsnik, Domagoj Ninčević, Ivan Vuković i Benjamin Radinković (svi Papuk).

Autogol – Davor Jozić (Slatina).

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content