Obitelj iz Pitomače varala starije osobe: Uzeli im milijun kuna koje su potrošili na luksuzan život

Šest osoba, u dobi od 28 do 42 godine sumnjiči se za prevaru počinjenu u sklopu zločinačkog udruženja, a USKOK je protiv njih pokrenuo istragu. Sumnja se da su od travnja do prosinca 2018. zajedno varali osobe starije životne dobi. Automobilom su se dovozili iz Pitomače u Zagreb da bi se potom svojim žrtvama lažno predstavljali kao bankarski službenici, piše Večernji.hr.

Pod izlikom pružanja tobožnjih bankovnih usluga i ostvarivanja navodnih pogodnosti kao što su popusti, pokloni, nagradni bodovi, sudjelovanje u nagradnim igrama ili zamjena navodno krivotvorenih i nevažećih novčanica, svoje žrtve uvjeravali su kako im moraju predati sav novac koji imaju pohranjen u svojim domovima i na bankovnim računima.

Žrtve su im povjerovale te predavale novac, pa su se osumnjičenici na opisan način domogli ukupno najmanje 86.341 eura, 31.300 američkih dolara i 165.000 kuna, odnosno sveukupno najmanje 926.517 kuna. Sumnja se da su sve skupa prevarili osam starijih osoba.

Novac su međusobno podijelili, a USKOK je tražio da se istražni zatvor odredi petorici osumnjičenika. Inače, među osumnjičenim osobama su četiri žene, a zagrebačka policija priopćila je i da su se prilikom preuzimanja novca maskirali perikama te da su osumnjičenici rodbinski povezani, odnosno da se radi o supružnicima te braći i sestrama. Nitko od osumnjičenih prevaranta nije zaposlen i nema stalnih legalnih prihoda, a novac pribavljen prevarama trošili su na – luksuzan život. (vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content