Spider grupa Pitomača obilježava 27 godina uspješnog poslovanja: U 2020. godini otvaraju tvornicu s 50 novih radnih mjesta

Spider grupa je perjanica gospodarstva Virovitičko-podravske županije. Tradicionalno, na blagdan Svetog Nikole, okupili su prijatelje, gospodarstvenike, partnere, suradnike, na „danu tvrtke“. Među mnogobrojnim prijateljima ove tvrtke koja postoji već više od 27 godina, koju su entuzijazmom, radom i kvalitetom podignuli Nikola i Jasna Nemčević uz svoju djecu, kao i marljive i kvalitetne suradnike, bili su i saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik župana Marijo Klement, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan, direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura, koji su istaknuli važnost ove tvrtke, ne samo za gospodarstvo Pitomače i Virovitičko-podravske županije već i RH, jer radi se o „hrvatskim kraljevima čaja“.

IMG 5644
Foto: K. Toplak

Naime, Spider grupa je u Poduzetničkoj zoni Rakitka u Kladarama, krenula s gradnjom moderne tvornice čajeva, vrijedne 28 milijuna kuna u kojoj će se na godišnjoj razini pakirati 400 milijuna vrećica čajeva. Pritom će zaposliti i novih 50 djelatnika, ove respektabilne tvrtke. Bit će to najveća tvornica čajeva u regiji, među najvećima u Europi. Sve to moglo se čuti u Restoranu Zlatni klas u Otrovancu gdje je Spider grupa Pitomača koju čine povezana društva Spider grupa d.o.o., Biofarma d.o.o., Đolta d.o.o., Jan-spider d.o.o., a isto tako i Herbarium d.o.o., svečano obilježila kontinuitet poslovanja s više od 27 godina, a u ime domaćina, nazočnima su se obratili predsjednik Uprave Denis Nemčević i direktor Evertona, Federico Dodero.

Spider grupa je specijalizirana za BIO uzgoj i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvodnju čajeva i pripravaka na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja. Sva navedena društva u sastavu Spider grupe Pitomača i Herbarium d.o.o., sastavni su dijelovi cjelovite poslovne cjeline koja proizvodi visokokvalitetne gotove proizvode koje plasira na svjetsko i domaće tržište.

MG 3658

Značajke Spider grupe su intenzivan rast te ulaganja u razvoj tehnologije i same infrastrukture, a to potvrđuju prethodne investicije koje su nastavljene i u novima; tako je 2016. godine dovršen investicijski ciklus od preko 15 milijuna kuna kojim je izravno ojačana konkurentnost na svjetskom tržištu, da bi sredinom 2018. godine uspješno pokrenuta nova investicija ukupne vrijednosti preko 28 milijuna kuna za izgradnju i opremanje potpuno nove tvornice za pakiranje čajeva u poduzetničkoj zvoni „Rakitka“ u Pitomači.

Nova investicija koja je započeta u 2018. godini, ima planirani dovršetak u 2020. kada će u novom prostoru sa dodatnim proizvodnim kapacitetima biti zaposleno preko 50 radnica i radnika. Plan je omogućiti neprekinut rad tvornice kako bi neprestano isporučivali gotove proizvode na tržišta koja su već ugovorena.

spider 5

Značaj ovog projekta je i u tome što je sufinanciran, kao i prethodne investicije, čime je potvrđena činjenica o neprekinutom rastu, stabilnosti kompanije te stvaranju dodatne vrijednosti iz same proizvodnje.

Rast poslovanja Spider grupe Pitomača, nastavljen je i u 2018. godini, te se očekuje rast ukupnih prihoda od 10% naspram 2017. godine, odnosno na razini od 73 milijuna kuna konsolidirano. Tome je pridonio rast izvoza po stopi od 6% čime je ukupan prosječni rast prodaje unatrag 3 godine iznosio 13% godišnje. Iz tog razloga možemo istaknuti da je pozicija Spider grupe Pitomača kao vodećeg proizvođača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvođača čajeva u široj regiji istočne Europe osigurana na zdravim poslovnim temeljima.

MG 3665

Spider grupa Pitomača, od osnutka matičnog društva Jan-spider d.o.o. prije 27 godina do danas razvila se u prepoznatljivu tvrtku, sa najvišim standardima kvalitete za proizvodnju proizvoda. Kvaliteta proizvoda osigurana je najvišim sustavima upravljanja kvalitetom –uveden je sustav IFS (međunarodni standard za proizvodnju hrane), zajedno sa HACCP-om te sustavima EU- ORGANIC, NOP, GLOBAL G.A.P., KOSHER, u potpunosti je proveden kontroliran i siguran način proizvodnje hrane. U 2017 godini uveden je nov sustav kojim se osigurava proizvodnja iz održivog uzgoja, odnosno sustav UEBT / UTZ.

MG 3767

Posebno valja naglasiti da robne marke premium BIO (EKO) proizvoda, odnosno čajeva Gardenolo te robne marke Naturavita na tržištima Hrvatske, Europe i svijeta ostvaruju stabilan rast te preuzimaju velik udio u segmentu premium čajeva te novim okusima osvajaju nove ljubitelje čajeva i priodnih napitaka.

Spider grupa Pitomača je kroz više od 20 godina poslovanja sa ljekovitom i aromatičnim biljem, te neprekinutim poslovanjem unatrag 27 godina ostvarila izniman poslovni uspjeh. Neprekinut rast poslovanja i dosljedan proces investicija, osigurava konkurentnost proizvoda na svjetskim tržištima.

Takav uspjeh je posebno značajan iz razloga što je Spider grupa Pitomača domaća obiteljska tvrtka, u vlasništvu obitelji Nemčević, dvije generacije – osnivač i nasljednici rade u kompaniji te zajedno sa svim suradnicima i zaposlenicima generatori su uspjeha i rasta poslovanja. (promo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content