OPĆINA ČAĐAVICA Održana javna tribina o projektu sustava navodnjavanja

Kako bi dobili točne informacije o projektu sustava navodnjavanja, Općina Čađavica u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, organizirala je javnu tribinu koju je predvodio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok.

Virovitičko-podravska županija i Hrvatske vode od 2005. godine provode Nacionalni projekt navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama s ciljem povećanja poljoprivrednih površina pod organiziranim navodnjavanjem, a daljnje aktivnosti u svezi navodnjavanja ovise o interesu krajnjih korisnika, poljoprivrednika. Županiju je zanimala povratna informacija o mogućoj zainteresiranosti lokalnih poljoprivrednika, pa su isti ispunili anketni listić.

Po samom odazivu na ovu tribunu da se zaključiti kako postoji veliki interes za sustav navodnjavanja na području općine Čađavica, a nekoliko poljoprivrednika već se odvažilo privatnim kapitalom ući u pothvat samoinicijativnog postavljanja navodnjavanja, no kako je rekao općinski načelnik Mirko Rončević, zajednički sustav navodnjavanja preko kanalske mreže ima određene prednosti nad takvom vrstom, a jedna od njih svakako je mogućnost, ne samo navodnjavanja, već i odvodnje u slučaju velikih padalina, odnosno poplavljenosti. (www.icv.hr, adf)