OPĆINA ČAĐAVICA Održana javna tribina o projektu sustava navodnjavanja

Kako bi dobili točne informacije o projektu sustava navodnjavanja, Općina Čađavica u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, organizirala je javnu tribinu koju je predvodio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok.

Virovitičko-podravska županija i Hrvatske vode od 2005. godine provode Nacionalni projekt navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama s ciljem povećanja poljoprivrednih površina pod organiziranim navodnjavanjem, a daljnje aktivnosti u svezi navodnjavanja ovise o interesu krajnjih korisnika, poljoprivrednika. Županiju je zanimala povratna informacija o mogućoj zainteresiranosti lokalnih poljoprivrednika, pa su isti ispunili anketni listić.

Izrezakmijj

Po samom odazivu na ovu tribunu da se zaključiti kako postoji veliki interes za sustav navodnjavanja na području općine Čađavica, a nekoliko poljoprivrednika već se odvažilo privatnim kapitalom ući u pothvat samoinicijativnog postavljanja navodnjavanja, no kako je rekao općinski načelnik Mirko Rončević, zajednički sustav navodnjavanja preko kanalske mreže ima određene prednosti nad takvom vrstom, a jedna od njih svakako je mogućnost, ne samo navodnjavanja, već i odvodnje u slučaju velikih padalina, odnosno poplavljenosti. (www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content