OPĆINA LUKAČ Đuro Bukvić: Naša općina i u ovoj godini bila je u službi svih svojih mještana

Bliži nam se kraj 2018. godine pa smo načelnika općine Lukač, Đuru Bukvića, pitali po ćemu će pamtiti ovu godinu.

– Naša općina spada u one koje krasi epitet „poljoprivredna”, kao i gospodarstvo i poduzetništvo, ali i općenito kvalitetan rad, pa nije čudno da smo i ove godine s 54 općine i grada u Hrvatskoj dobili „peticu” po transparentnosti. To je zasluga nas djelatnika, ali i svih mještana. Ono što je bilo vrlo važno za daljnji razvoj općine Lukač, politički gledano, provedba je izbora za Mjesne odbore na kojima je HDZ pobijedio s 98,5 posto glasova i to je jedan od razloga odličnih rezultata koje smo postigli u 2018. godini.

Ovom prigodom, izdvojit ću izgradnju Društvenog doma u Budrovcu Lukačkom u vrijednosti dva milijuna kuna, zatim energetsku obnovu Društvenog doma u Breziku, izgradnju makadamskih cesta Lukač- Brezik, Gornje Bazje-Dugo Selo Lukačko, Dugo Selo-Brana u dužini od pet kilometara, čija je vrijednost milijun kuna. Tu je i uređenje Kuće oproštaja u Lukaču i Terezinom Polju, kao i uređenje okoliša. Kao najveći projekt, za koji je ovih dana potpisan ugovor u vrijednosti 5,5 milijuna kuna, izgradnja je Dječjeg vrtića u Gornjem Bazju, što je misija koja nas najviše raduje. Jedan od vrlo važnih projekata je i projekt Aglomeracije, kojim se uređuje sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda na području općine Lukač, a za što su ishodovane i građevinske dozvole.

OPĆINE Budrovac Lukački žđl

Iz proračuna Općine Lukač izdvojena su i značajna sredstva za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva, a sa zadovoljstvom mogu ustvrditi da su nam prošli i projekti kojima će biti omogućena pomoć onima kojima je najpotrebnija. Financijska sredstva izdvojena su i za sport, kulturu i razvoj civilnog društva, a nadasve ponosni smo na znatna izdvajanja za potrebe školstva, stopostotno financiranje „Male škole” i ostalih potreba naše Osnovne škole u Gornjem Bazju. Naveo sam samo dio učinjenog, a sa zadovoljstvom mogu reći da sve to spada u ispunjena obećanja našim mještanima na početku mojeg mandata – rekao je načelnik Bukvić. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content