OPĆINA PITOMAČA Željko Grgačić: Za općinu Pitomača 2018. godina bila je „godina investicija“

Bliži nam se kraj 2018. godine pa smo načelnika općine Pitomača, Željka Grgačića, pitali po ćemu će pamtiti ovu godinu.

– Općina Pitomača ovu godinu može nazvati „godinom investicija“, za koje su sredstva (su)financiranja osigurana iz fondova Europske unije, ali i putem nadležnih ministarstava.
Spomenut ću samo neke od kapitalnih projekata u općini Pitomača. Jedan od njih početak je obnove rodne kuće Petra Preradovića, kao i početak izgradnje Poduzetničke zone Rakitka u Kladarama. U sklopu projekta Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije započeli su radovi na izgradnji poduzetničkog inkubatora, kapaciteta dvadesetak poduzetnika. Osim tog, Općina je u poduzetničkoj zoni započela s izgradnjom općinskog reciklažnog dvorišta, započeti su radovi na energetskoj obnovi objekta sportskog doma u Pitomači, a uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, steći će se uvjeti za nominiranje izgradnje Centra na lokaciji bivše karaule Banov brod. U okviru Centra predviđena je izgradnja pet novih zgrada i rekonstrukcija dvaju postojećih objekata za ugostiteljsku i gospodarsku namjenu. Jer kada govorimo o investicijama, jednako su nam važni i školstvo, i poduzetništvo, i turizam.

pod inkubator kladare 6 Custom
Foto: K. Toplak

BISER TURIZMA

Ono što je za našu općinu također vrlo značajno, u završnoj smo fazi provedbe projekta „Life Old Drava“, u sklopu kojega se na našoj strani rijeke Drave izvode građevinski radovi na starom vodotoku, čime će se stvoriti povoljniji životni uvjeti za floru i faunu, ali i za razvoj turizma, jer Križnica je ipak naš „biser“. Ovo su samo neki od značajnijih ili financijski zahtjevnijih općinskih investicija u ovoj „godini investicija“, bilo da je riječ o onima koje su dovršene ili koje su još uvijek u fazi realizacije. Općinska suradnja s trgovačkim društvom Draft i Razvojnom agencijom Virovitičko-podravske županije Vidrom, protekle je godine polučila mnogo pozitivnih rezultata i upravo uz navedenu suradnju vežemo i svoje planove za nastupajuće razdoblje – rekao je načelnik Grgačić.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content