Projekt EPICentar Sequoia: Izjava za medije predsjednika GO HDZ-a Slatina Mirana Janečića

Predsjednik GO HDZ Slatina Miran Janečić obratio se javnosti s priopćenjem u kojemu je izrazio zabrinutost za kvalitetnu provedbu projekta EPIcentar Sequoia Slatina. Priopćenje prenosimo u cijelosti:
Dana 04. prosinca održana je početna konferencija Projekta EPIcentar Sequoia Slatina. Ukupan iznos troškova projekta je 20.748.816,66 kuna, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava je 16.454.065,49 kuna. Nositelj projekta je Grad Slatina, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica grada Slatine. Ovaj projekt ima iznimno velik značaj za razvoj turizma u našem gradu te očuvanje zaštićenih dijelova prirodne baštine i u konačnici društveno-gospodarski razvoj Grada Slatine
Podsjetimo, projekt je u travnju 2017. godine prijavljen na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije ,,Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”. Drago nam je da je uspješno odobren projekt na čijoj su pripremi nekoliko mjeseci radili naši stručnjaci te se nadamo da će implementacija jednog od najvećih infrastrukturnih projekta u gradu Slatini biti uspješno realizirana.
Još jednom moramo izraziti zabrinutost za problem koji smo više puta isticali na sjednicama Gradskog vijeća Grada Slatine, a koji se odnosi na kapacitiranost najvažnije potporne institucije u gradu, Gradske razvojne agencije Slatine (GRAS) koja bi trebala konkurirati za podugovorenog vanjskog stručnjaka za upravljanje projektom. U svrhu provedbe ovog projekta potrebno je imati stručne kadrove koji imaju najmanje 3 godine iskustva u provedbi EU projekata, a trenutno GRAS nema takvih stručnjaka.
Ovim putem izražavamo zabrinutost i zbog navodnog pokušaja da se umjetno stvore uvjeti za podugovaranje vanjskog stručnjaka na način da se u GRAS na pola radnog vremena angažiraju osobe koje imaju tražene kompetencije, ali su trebale biti angažirane na projektu od strane nositelja projekta, odnosno Grada Slatine gdje je ta osoba i zaposlena.
U nedostatku vlastitih projekata i kadrova za dovršetak projekata na čijoj su pripremi uspješno radili naši stručnjaci, nadamo se da vladajući svojim nesmotrenim potezima neće dovesti u pitanje važne infrastrukturne projekte što za posljedicu može imati povrat dodijeljenih sredstava, a što bi u konačnici uzrokovalo izdvajanje novca iz proračuna koji pune naši sugrađani.
(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content