Projekt EPICentar Sequoia: Reakcija gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića na izjavu za medije predsjednika GO HDZ-a Slatina Mirana Janečića

Gradonačelnik grada Slatine Danis Ostrošić, ponukan izjavom za tisak predsjednika GO HDZ-a grada Slatine Mirana Janečića od 9. prosinca vezanoj za provedbu Projekta EPIcentar Sequoia Slatina, objavio je priopćenje, a prenosimo ga u cijelosti:

“Poštovani!

Ponukan izjavom za tisak Predsjednika GO HDZ-a Slatina od 9. 12. 2018. koju ste prenijeli vezanoj za provedbu Projekta EPIcentar Sequoia Slatina, molim vas da objavite javnosti i moje očitovanje o istoj kako slijedi:

Točno je da je dana 4. prosinca održana početna konferencija Projekta EPIcentar Sequoia Slatina. Ukupan iznos troškova projekta je 20.748.816,66 kuna, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava je 16.454.065,49 kuna. Nositelj projekta je Grad Slatina, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica grada Slatine.

Ovaj projekt ima iznimno velik značaj za razvoj turizma u našem gradu te očuvanje zaštićenih dijelova prirodne baštine i u konačnici društveno-gospodarski razvoj Grada Slatine. Projekt je u travnju 2017. godine prijavljen na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije ,,Promicanje održivog razvoja prirodne baštine” i potom je odobren. Po izvornim projekcijama obvezno sufinanciranje Grada Slatina je trebalo iznositi 4.113.516,8kn.

Pravovremenom i uspješnom prijavom 16. kolovoza 2018. godine na Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2018. godinu odobreno je sufinanciranje udjela Grada Slatina u iznosu od 3.256.673,62 kn, pa je tako realna obveza Grada Slatina u projektu EPI centar Sequoia pala na 1.038.077,55 kn čime smo znatno smanjili vlastite obveze i omogućili si preusmjeravanje „prišteđenih“ sredstava na pripremu i realizaciju drugih projekata koje provodimo i pripremamo.

Ističem i naglašavam da se članovi projektnog tima kojeg sam imenovao nisu mijenjali kao ni postotak njihovog radnog vremena predviđenog za rad na ovom projektu u cijelosti predstavljenom javnosti na samoj početnoj konferenciji.

Stoga ovim putem pozivam sve zainteresirane da se slobodno i neposredno obrate službenim tijelima Grada Slatine koja će im dati realnu, istinitu i potpunu informaciju o provedbi Projekta EPIcentar Sequoia Slatina kako ne bi došlo do novih nesnalaženja i pogrešnih reinterpretiranja poluinformacija kao u ovom slučaju”. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content