Proračun općine Crnac za 2019. godinu iznosi 6,1 milijun kuna

Vijećnici Općinskog vijeća Crnac održali su svoju redovnu sjednicu ovog saziva. Najvažnija točka bila je usvajanje općinskog Proračuna za 2019. godinu, koji iznosi 6.140.207 kuna. Proračunske prihode u tom iznosu u Općini planiraju ostvariti od poreza, u iznosu 2.442.000 kuna, koji u ukupnoj strukturi prihoda sudjeluju s 38,99 posto. Iznos prihoda od 1.142.079 kunu u planu je ostvariti “od imovine”, konkretno od različitih naknada, među kojima i od zakupa i prodaje poljoprivrednog zemljišta. Različite administrativne pristojbe prema u planu trebale bi ostvariti 910.000 kuna, a od prodaje nefinancijske imovine iznos je 312.622 kune. Gotovo polovina proračunskih rashoda odnosi se na realizaciju planiranih radova izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture, a planirana su i sredstva za zapošljavanje komunalnog redara, na potrebu kojeg već duže ukazuju vijećnici. Za izgradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture u Proračunu za 2019. godinu planirano je 545.000 kuna, a za održavanje komunalne infrastrukture 2.470.008 kuna. Društvenim djelatnostima namijenjeno je 1.750.071 kuna, a među planiranim iznosima značajni iznosi namijenjeni su socijalnim programima za stanovništvo Općine Crnac.

Načelnik općine Mato Damjan je,govoreći o Proračunu, također najavio da Općina dodatna sredstva namjerava usmjeriti na pronatalitetnu politiku.
– Konkretno, pomoć za novorođenu djecu, koja bi, ako Država preuzme financiranje nekih od projekata koje je prethodnih godina financirala Općina kao što je recimo nabava školskih udžbenika, trebala biti veća za pet i više puta – rekao je Damjan. Pročelnik Općine Crnac, Danijel Jozić, izrazio je zadovoljstvo Proračunom, ocijenivši ga kvalitetnim i razvojnim, posebno jer proračunski rashodi za programe izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture u ukupnim rashodima iznose 45,26 posto. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content