PROSINAC U GRADU Kreativnom čarolijom članovi Unikata završili svoju izuzetno uspješnu godinu

Virovitički kreativci iz udruge “Unikat” i ove su godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica pripremili pravu “Kreativnu čaroliju”. Riječ je o izložbi nakita i rukotvorina koje su vrijedni kreativci izrađivali tijekom cijele godine, a otvorena je u sklopu manifestacije “Prosinac u gradu”.

U sklopu izložbe predstavili su projekte “Bakina škrinjica” i “Mislimo zeleno”. Projekt “Bakina škrinjica” ušao je u drugu fazu, a kroz njega Udruga je udahnula novi život izradi već zaboravljenog tradicijskog nakita, podsjetila na kulturnu baštinu naše županije i upoznala mlađi naraštaj s tradicijskim običajima našeg kraja. Projekt je omogućila gradska tvrtka Virkom. Nakit iz Bakine škrinjice na otvorenju izložbe, kratkim performansom, prezentirale su članice Kulturno umjetničkog centra Virovitica.

IMG 20181213 180445 Medium

Kroz projekt “Mislimo zeleno” Udruga je organizirala mnogobrojne radionice na kojima su polaznici pomoću šablona, posebno osmišljenih za potrebe projekta, raznim tehnikama prenosili motive i natpise na platnene eko vrećice.
– Ovim edukativnim projektom nastojali smo djeci i odraslima naglasiti koliko je važno sudjelovati u očuvanju okoliša – istaknula je predsjednica Udruge Jasna Baranjec-Keserica dodavši kako su projekt provodili zahvaljujući donacijama gradske tvrtke Flora Vtc.

Bila je ovo prilika da Udruga podsjeti i upozna prisutne sa svim projektima i aktivnostima koje su provodili kroz godinu, od kojih se najviše ističe “VIROkreativa” koja je okupila 40-tak izlagača – kreativaca iz čitave Hrvatske i u sklopu koje su održane tri radionice za djecu, natjecanje za najkreativca i revija nakita koju su, također, nosile članice KUC-a. Također, Unikat je prošlog mjeseca proveo i akciju “Ne kupuj, udomi” gdje su prikupljali sredstva za virovitičko Sklonište. Tako su i u sklopu ove izložbe, izložili dio izrađenih rukotvorina i fotografija kako bi prikupili dodatna sredstva za virovitičke njuške.

IMG 20181213 181122 1 Medium

– Ovom “Kreativnom čarolijom” završavamo tekuću godinu izložbom radova naših članova, koju nam je omogućila gradska tvrtka Plin Vtc. Planovi su nam da i sljedeću godinu marljivo radimo, a osobito nas veseli rad s djecom. Kako bi ih poticali na kreativnost i izražavanje kroz stvaralaštvo, prije nekoliko mjeseci u sastavu Udruge počeo je djelovati “Mini Unikat” namijenjen djeci koji vodi naša članica Sanda Štrković – istaknula je J. Baranjec-Keserica.

U sklopu programa Udruga je podijelila zahvalnice dugogodišnjim suradnicima: Gradu Virovitica, Virovitičko-podravskoj županiji, tvrtkama Flora Vtc, Virkom, Poslovni park Virovitica, Plin Vtc, Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ, KUC-u Virovitica, Studiju za kosu Virus, Video-studiju Vito te Slastičarnici Dora.

IMG 20181213 183058 Medium

Otvorenje izložbe svojim nastupom uveličao je kvartet saksofonista viših razreda osnovne i srednje Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ pod vodstvom Ivana Manjkasa. Programu su nazočile zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, županijska pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Zorica Hegedušić, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Tatjana Arnold Sabo. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

[g-gallery gid=”497364″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content