PROSINAC U GRADU Pogledajte što vas očekuje u četvrtak, 13. prosinca

Ogranak Matice Hrvatske u Virovitici poziva vas na 10. “Mikeške divane” koji će se održati u Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica (Trg Kralja Tomislava 2) s početkom u 10 sati.

Ove jubilarne “Mikeške divane” obogatit će glumac virovitičkog kazališta Mijo Pavelko – Mikeš, koji će na svoj osebujan i nadasve zanimljiv način gledateljstvo počastiti mikeškim temama koje govore o običajima našeg grada – od “svete Lucije” pa na dalje…

Želja ovih “Mikeških divana” je na ovaj način očuvati stari virovitički govor, promicanjem i njegovanjem tradicijske baštine, te sveukupnim znamenitostima rodnoga grada.

Poželite li navečer prošetati našim predivnim gradom, navratite u Gradsku knjižnicu i čitaonicu gdje vas Kreativna udruga “Unikat” poziva na otvorenje izložbe “Kreativne čarolije” u 18 sati. Udruga poziva sve koji vole kreativnost i unikatne radove da dođu i pogledaju što rade članovi Kreativne udruge “Unikat”. Ako još niste kupili božićne poklone ovo je odlična prilika da odaberete originalan i unikatan poklon za svoje najdraže.

Između šetnje i vruće čokolade, ljubitelji kulturne baštine moći će uživati u cjelovečernjem koncertu Hrvatskoga pjevačkog društva “Rodoljub” koji će vas uz pokoju božićnu pjesmu uvesti u predbožićno vrijeme. Koncert će se održati u Crkvi sv. Roka, s početkom u 19.30 sati.

(www.icv.hr, lmh, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content